Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Chema Rodríguez: Ez most már az én országom is

Chema Rodríguez: Ez most már az én országom is

m4sport.hu
A magyar férfi kézilabda-válogatott 30–27-re legyőzte Portugáliát a sorsdöntő olimpiai selejtezőn, így kijutott a párizsi játékokra. A mérkőzést követően a magyar főszereplők az M4 Sport helyszíni stábjának értékeltek.

„Remekül kezdtünk, egyenlítettek, a második félidőben rengeteg gondunk volt, de… a srácok, ezekkel a szurkolókkal, ez hihetetlen – feszítette szét Chema Rodríguez értékelését a büszkeség – Mondtuk előre, olyanok vagyunk mint egy család. Egymásért küzdünk, nem számít, mi történik, mindent kiadunk magunkból. Pontosan ezt tettük”

„Most már az én országom is” – mondta a szakvezető, aki játékosként spanyol színekben nem jutott ki olimpiára, míg Párizsban első külföldi kapitányként vezethet magyar csapatot az ötkarikás játékokon.

„Bíztam benne, hogy el kell énekelni. Az a lényeg, hogy mínusz háromról megcsináltuk. Nagyon örülök azok miatt is, akiknek most lesz az utolsó olimpiájuk, nagyon jó érzés. Bele fogunk adni mindent Párizsban, ám még van két vb-selejtező előtte” – fogalmazott a mérkőzés legjobbjának választott, kilenc lövésből kilenc gólig jutó Imre Bence.

„Hatvan percen keresztül a szívünket tettük ki a pályára. Szombaton nagyon nehéz meccsünk volt, de azt beszéltük az öltözőben, hogyha a szívünket kivisszük, megnyerjük a meccset. Voltunk három-négygólos hátrányban is, de nem adtuk fel” – nyilatkozta Fazekas Gergő, aki külön kiemelte rutinos poszttársát, Lékai Mátét.

Ilic Zorán a szurkoló buzdításért hálálkodott, és egymást segítő légkört hangoztatta

„Mindent beleadtunk, amit a nemzet megkívánt tőlünk. Nincsenek szavak, olimpiára megyünk!” – sóhajtott Bartucz László. A mellette álló Bodó Richárd is a szív diadaláról beszélt, majd „egy szóval” összefoglalta a mérkőzés lélektanát.

Ancsin Gábor csak ismételni tudta az előtte szólókat, szerinte az elmúlt négy év munkája most beérett. Szita Zoltán azt hangsúlyozta, hogy sose törtek meg, hogy fel tudtak állni a hullámvölgyekből.

Rosta Miklós, akinek a felmenői közt bár sokszoros válogatott, sikeres kéziseket találni, a családból elsőként vehet részt az olimpián, sem tért el közmegegyezéstől, hogy a szurkolói segítség és a küzdeni tudásuk döntött, és kevésbé a taktika. „Amikor a portugálok elmentek, akkor is hittünk benne” – összegzett.

A piros lapot kapó Sipos Adrián nem akarja megosztani azt az érzést, milyen volt kívülről átélni a hajrát. „Köszönöm, hogy mindent megtettek, amikor nem voltam ott” – érzékenyült el a kijutással gyerekkori álmát valóra váltó bekk.

Az M4 Sport helyszíni stúdiójában elhangzó beszélgetések:

Lékai Máté: Hazai pályán ilyen fontos mérkőzést a férfi válogatott talán még soha nem nyert

Mikler Roland köszönetet mondott a csapatnak és Bartucz Lászlónak

Bánhidi Bence: A csapat a sírból hozta vissza

A magyar férfiválogatott eddig nyolc alkalommal szerepelt az olimpián – legutóbb 12 évvel ezelőtt Londonban –, eddigi legjobb eredménye az 1936-os, az 1980-as, az 1988-as, a 2004-es és a 2012-es negyedik helyezés.

Borítókép: A magyar csapat ünnepel, miután megnyerte a férfi kézilabda olimpiai selejtezõtorna Magyarország - Portugália mérkõzését a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 17-én. Olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatott, mivel 30-27-re legyõzte Portugáliát. MTI/Bodnár Boglárka

További tartalmak