Musorujsag
Élő Eredmények

„Rá kell feküdnöm a német nyelvtanulásra” – Krakovszki Zsolt hatalmas lépésként tekint a Bundesliga-kalandra

„Rá kell feküdnöm a német nyelvtanulásra” – Krakovszki Zsolt hatalmas lépésként tekint a Bundesliga-kalandra

m4sport.hu
A magyar férfi kézilabda-válogatott jobbszélsője, Krakovszki Zsolt a következő idényben a HSG Wetzlar csapatában folytatja pályafutását, melyre hatalmas lépésként tekint, jelenleg azonban szeretné kivívni a kerettagságot, hogy ott lehessen a párizsi olimpián.

„Csodálatos érzés volt. Mindenki egymásért és a hazáért küzdött. Voltak nagyon jó egyéni teljesítmények, mint Imre Bencéé és Bartucz Lászlóé, de igazából az egész csapatot ide lehetne sorolni” – vélekedett Krakovszki Zsolt, a NEKA és a férfi kézilabda-válogatott jobbszélsője.

Kapcsolódó tartalom

Krakovszki úgy fogalmazott, elég sok mindent meg kell tennie azért, hogy bekerüljön az olimpiai keretbe, az idény hátrelévő meccsein jól kell játszania és a világbajnoki selejtezőben is bizonyítania kell Chema Rodrígueznek, hogy helye van a csapatban.

„Igazából ezért dolgozom, úgyhogy majd kiderül, mi fog történni” – tette hozzá.

A győri születésű és nevelésű, 21 éves jobbszélső 2017 óta a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) játékosa. Az NB I-ben 2021 óta szerepel. Tavaly világbajnoki ezüstérmes lett a juniorválogatottal, bemutatkozott a felnőtt nemzeti csapatban, amellyel részt vett a tavalyi világ- és az idei Európa-bajnokságon is. A következő szezonban azonban légiósnak áll, és a német HSG Wetzlar csapatában folytatja pályafutását.

„Az Európa-bajnokság után keresték meg a menedzseremet. Nem gondolkodtam el azon, hogy nem fogom elfogadni, mivel tudtam, hogy a Wetzlar a Bundesligában szerepel és azt is, hol helyezkedik el a tabellán. Ez egy egyértelmű döntés volt számomra” – mondta Krakovszki.

(MTI/Krizsán Csaba)

Számos fiatal magyar kézilabdázó igazolt külföldre a közelmúltban. Erről a szélső úgy vélekedett, mindenkinek az a célja, hogy a legerősebb bajnokságokban játsszon, mint a német, francia és a spanyol.

„Rá kell feküdnöm a német nyelvtanulásra, de már elkezdtem és úgy gondolom, jól haladok vele” – ecsetelte Krakovszki, milyen feladatot kapott jövőbeli együttesétől, mielőtt elkezdenék a közös munkát. „Már nagyon várom. A karrierem szempontjából ez egy hatalmas lépés lesz.”

A magyar férfi kézilabda válogatott a párizsi olimpia előtt még a világbajnoki selejtezőben is érdekelt lesz. A találkozókat május 8-án és 9-én a visszavágókra 11-én és 12-én kerül sor. Az ellenfél Litvánia válogatottja lesz, amely oda-vissza döntetlent játszott Finnországgal, majd hétméteresek után 4-3-ra nyert és jutott tovább.

Borítókép: Krakovszki Zsolt, a magyar válogatott tagja a tatabányai kézilabda olimpiai selejtezőtorna előtt tartott edzésen a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 11-én. A magyar együttes március 14-én Tunéziával, 16-án Norvégiával, másnap Portugáliával játszik. A csoport első két helyezettje jut ki a nyári, párizsi olimpiára. MTI/Bodnár Boglárka

További tartalmak