Musorujsag
Élő Eredmények

Ilyés Ferenc számára katartikus élmény volt a férfi kéziválogatott olimpiai kvalifikációja

Ilyés Ferenc számára katartikus élmény volt a férfi kéziválogatott olimpiai kvalifikációja

MTI
Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára.

„Fantasztikus dolgot éltünk meg együtt. Én végig izgultam, de a vége katartikus élmény volt, és nagyon örülünk ennek az eredménynek” – mondta az elnök az MKSZ keddi sajtóeseményén.

A nemzeti csapat március 17-én 30-27-re nyert Portugália ellen, így a tatabányai selejtezőcsoport második helyén végzett és kvótát szerzett a nyári, párizsi olimpiára.

Ilyés hozzátette, az MKSZ-ben már a következő kvalifikációs torna szervezésén dolgoznak, hiszen a női válogatott április 11-14-én Debrecenben játszik majd a kvótáért.

„Szeretnénk ugyanolyan jó rendezvényt szervezni, ugyanúgy telt házat összehozni és ott is kijutást ünnepelni a legvégén. Nálunk most ez van a fókuszban, most szinte csak azzal foglalkozunk, hogy ez rendben legyen” – hangsúlyozta.

Kapcsolódó tartalom

Chema Rodríguez szövetségi kapitány úgy fogalmazott: természetesen nagy öröm számára, hogy sikerült a kijutás, és ezzel teljesítették az év egyik fő célját. Hozzátette, a munka hamarosan folytatódik, hiszen májusban világbajnoki selejtezőt játszanak Litvániával, utána pedig már az ötkarikás játékokra készülnek.

Ennek kapcsán Ilyés megjegyezte, a kapitánynak jól ki kell majd számolnia, kinek mennyi pihenőt ad, hogy lehetőleg feltöltődve kezdhessék el a játékosok az olimpiai felkészülést.

A spanyol edző megjegyezte, azt is figyelembe kell majd vennie a keret összeállításakor, hogy lesznek olyan játékosok, akik az olimpia után befejezik válogatott pályafutásukat, ez a vb-selejtezős keretet érintheti.

Kapcsolódó tartalom

A selejtezőtorna egyik hőse a MOL Tatabánya KC mindhárom meccsen csereként beállt kapusa, Bartucz László volt, aki elmondta, plusz töltetet adott neki, hogy Tatabányán léphetett pályára a válogatottban, több ezer magyar szurkoló előtt.

„Nagyon jó érzés volt, hogy végig, az egész torna alatt mögöttünk álltak és támogattak minket. A lányoknak üzenem, hogy a jó oldalát fogják meg annak, hogy ennyi ember értük megy ki a csarnokba és buzdítja őket, ne pedig stresszként. Élvezzék, hogy a válogatott tagjai lehetnek és az olimpiáért küzdenek” – fogalmazott.

A kapus hozzátette, szerinte egy sportoló legnagyobb álma az életben, hogy egy ilyen rendezvényen a hazáját képviselhesse, a férfi csapat pedig nagyon jól lovagolta meg ezt a hullámot, ezért tudott sikeres lenni.

A magyar női válogatott tagjai pénteken kezdik a felkészülést, majd jövő csütörtökön Norvégiában, szombaton pedig Győrben az osztrákok ellen játszanak Eurokupa-mérkőzést.

Borítókép: Magyar férfi kézilabda-válogatott (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak