Musorujsag
Élő Eredmények

Lengyelországban folytatja Planéta Szimonetta

Lengyelországban folytatja Planéta Szimonetta

m4sport.hu
A DVSC SCHAEFFLER szezon végén távozó jobbátlövője, Planéta Szimonetta a lengyel MKS Lubin csapatánál folytatja pályafutását.

A lengyel klub keddi közleménye szerint a 196 centiméter magas balkezes játékos lesz a lengyel bajnokság történetének első magyar légiósa, egyúttal az élvonal legmagasabb kézilabdázója is. Tomasz Lewtak, az igazgatótanács elnöke elmondta, nagyon örülnek, hogy egy ilyen tapasztalt kézilabdázóval sikerül megerősíteniük a keretüket.

„Ez az átigazolás kétségtelenül telitalálat az európai színtéren” – tette hozzá.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MKS FunFloor Lublin (@mkslublin) által megosztott bejegyzés

Planéta távozását még 2023 decemberében jelentette be a DVSC, a jobbátlövő nem tölti ki a szerződésében szereplő plusz egy opciós évvel.

Planéta Magyarországon több mint 400 mérkőzést játszott, szerepelt a Győr és a Veszprém csapatában, légiósként pedig Franciaországban (Chambray Touraine) és Németországban (Thüringer HC) is kipróbálta már magát.

„Éreztem, hogy nagyobb változásra van szükségem a karrieremben. Újra külföldön akartam játszani. Amikor megtudtam, hogy a Lublin átlövőt keres, úgy gondoltam, ez a tökéletes választás” – nyilatkozta a 30 éves Planéta.

Hozzáfűzte, vannak ismerősei, akik már játszottak Lublinban, és csak jót mondtak a klubról. Őt a professzionalizmus, a fantasztikus szurkolók és a remek csapatszellem győzte meg.

Borítókép: Planéta Szimonetta (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak