Musorujsag
Élő Eredmények

Szegeden az olimpiai lendületben bíznak, a Veszprémnél elsősorban mentális csatára számítanak a BL-nyolcaddöntő odavágóján

Szegeden az olimpiai lendületben bíznak, a Veszprémnél elsősorban mentális csatára számítanak a BL-nyolcaddöntő odavágóján

m4sport.hu
Bánhidi Bence és Szita Zoltán szerint nagyon jó hatással lesz az OTP Bank-Pick Szegedre, hogy tíz játékos is olimpiára jutott válogatottól tért vissza, míg Momir Ilics veszprémi vezetőedző nem elsősorban taktikai, inkább mentális csatát vár csütörtökön, a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő szegedi első mérkőzésén.

„Egy derbi vár ránk. Nem kell bemutatni a Veszprémet, sztárokkal teletűzdelt csapatról van szó, de hazai pályán szeretnék őket megfogni. Tény és való, hogy nem lesz egyszerű, de a közönségünkkel együtt sikerülhet” – fogalmazott a közmédiának Bánhidi, aki szerint jó hatással lesz rájuk, hogy nemcsak a magyar válogatott játékosok, de az olimpiai selejtezőt ugyancsak sikerrel vevő szlovének és spanyolok (összesen tízen) is jó hangulatban tértek vissza nemzeti csapatuktól.

Egy nagyon komoly védekezés, komoly kapusteljesítmény és némi szerencse – Szita Zoltán szerint elsősorban ezekre lesz szükség csütörtökön a Veszprém elleni rangadón, aminek külön rangot ad, hogy ezúttal a Bajnokok Ligájában játsszák.

„Az senkiben sem lehet kérdés, hogy hozzáállásban mindenki a maximumát fogja nyújtani. Apróságokon, nüanszokon múlik majd” – így a balátlövő.

Veszprémben is kimagasló mérkőzésre számítanak, Ligetvári Patrik biztosan, aki szerint a Szeged nem fogja újra azokat a hibákat elkövetni, mit tavaly, amikor már az első, 16 gólos veszprémi kiütést hozó meccsen eldőlt a BL-nyolcaddöntős párharc.

„Egy Szeged elleni meccsre mindig máshogyan készülök, mint a többire. Tudjuk, hogy milyen fontossággal bír a klubnak ez a szegedi mérkőzés” – mondta Ligetvári.

A Veszprém ebben az idényben egyszer már vette a Pick Arénát, öt góllal nyert novemberben, a védekezőspecialista átlövő szerint viszont kár abból a meccsből kiindulni, különösen mivel ősszel a közvetlenül a találkozó előtt megsérülő Bánhidi Bence kihagyni kényszerült a csatát.

„Szoktunk új dolgokat kipróbálni ellenük, ahogy a Szeged is, de szerintem már annyira ismeri egymást a két csapat, hogy egy-két akciót leszámítva nagyon nem tudja meglepni a másikat.”

Momir Ilics a Szeged formáját emelte ki, és azt, hogy a nagy rivális nem sokat változott tavaly óta, igaz a vezetőedzőjük új (Juan Carlos Pastor helyett immár Kárpáti Krisztián ül a kispadon), de ez sem jelent hátrányt, hiszen az egyéves megbízatást kapott szegedi vezetőedző mindig nagyszerűen felkészíti csapatát a következő feladatra.

A Veszprém szerb mestere késznek érzi csapatát a párharcra, és nem elsősorban taktikai, mint inkább mentális csatát vár csütörtökön.

„De minden mindennel összefügg. A Szeged két védezési sémát, 5-1-et és hatosfalat is használhat, de azt gondolom, inkább fejben fog eldőlni ez a meccs. Erre próbáltam felkészíteni a csapatomat is” – tette hozzá.

Borítókép: Szeged, 2023. június 9. A szegedi Miguel Soares Martins (b2) és Bánhidi Bence (b3), valamint a veszprémi Dragan Jacques Pechmalbec (b) és Zoran Ilic (j) a férfi kézilabda NB I döntõjének harmadik találkozóján játszott OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém mérkõzésen a szegedi Pick Arénában 2023. június 9-én. A Veszprém 31-27-re gyõzött, ezzel négy év után újra bajnok. MTI/Ujvári Sándor

További tartalmak