Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Magyar strandkéziseket is meghívtak az olimpiai All Star-gálára

m4sport.hu
A párizsi olimpia betétprogramjában mutatkozik be a strandkézilabda, az All Star-gálán öt magyar játékos és egy edző kapott meghívást.
MOB-Média/Szalmás Péter

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség és a Magyar Kézilabda Szövetség oldalán is olvasható, hogy Neukum Tamás edző mellett öt magyar válogatott strandkézilabdázó: Csiki Renáta, Tóth Emese, Hajdú Péter, Nahaj László és Kun Attila is felléphet a július 27-29. közötti eseményen.

„Nagy elismerés a strandkézilabdának, hogy bemutató tornával jelen lehet a párizsi olimpián, és nagyon örülök, hogy ennek több magyar is részese lehet! Elismerés ez az egész magyar strandkézilabdás közösségnek, az esemény pedig nagyszerű lehetőség a szakág népszerűsítésére”fogalmazott Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára, aki egyben az Európai Kézilabda Szövetség Strandkézilabda Bizottságának elnöki tisztségét is betölti.

A bemutató gálán a nőknél és a férfiaknál is három-három All Star-csapatra osztják a meghívottakat, a mezőny a házigazda francia válogatottakkal egészül ki.

„Először 2006-ban hangzott el hivatalosan a strandkézilabdázás egyik képviselőjétől, hogy „a cél az olimpia. Akkor vettünk egy nagy levegőt és elkezdtünk álmodozni. Ugyan az olimpiára még nem került be a strandkézilabda, de jól mutatja a törekvéseket, hogy a helyszínen jön létre ez az esemény, ami minden bizonnyal újabb lökést adhat” – vélekedett Neukum Tamás, a Magyar Kézilabda Szövetség Strandkézilabda Albizottságának elnöke. „Örömmel tölt el, és óriási elismerése a magyar strandkézilabdázásnak, hogy hatan képviselhetjük hazánkat ezen az eseményen. Remélem, nem érdemtelenül kaptuk ezt a csodás ajándékot az élettől, ami minden embernek elismerés, aki az elmúlt években a hazai strandkézilabdázásért dolgozott és jelenleg is dolgozik.”

A mérkőzéseket az Olimpiai Stadiontól 20 kilométerre fekvő créteil-i kézilabdabázison tartják. A 32-32 játékos 18 országból érkezik.

További tartalmak