Musorujsag
Élő Eredmények

Szinte a BL-párharcot is eldöntötte, a Veszprém hétgólos sikert aratott Szegeden

Szinte a BL-párharcot is eldöntötte, a Veszprém hétgólos sikert aratott Szegeden

m4sport.hu/mti
A Telekom Veszprém 37–30-as sikert aratott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első mérkőzésén, ezzel pedig hatalmas előnyt szerzett a visszavágó előtt az OTP Bank-Pick Szeged otthonában.

A visszavágót egy hét múlva 18.45-től rendezik, a továbbjutóra a dán Aalborg HB vár a legjobb nyolc között. A hazaiak keretéből Nagy Martin és Carlos Molina, a vendégek csapatából Gasper Marguc maradt ki.

Eredmény, a negyeddöntőbe jutásért, első mérkőzés:
OTP Bank-Pick Szeged – Telekom Veszprém 30-37 (17-20)
lövések/gólok: 51/30, illetve 55/37
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 1/1
kiállítások: 4, illetve 6 perc

Egy évvel ezelőtt, a BL-nek ugyanebben a fázisában a Veszprém a 17. percben már 10-2-re vezetett Szegeden, és ezúttal is jól kezdett, hiszen öt perc után négygólos előnyben volt. Kárpáti Krisztián csakhamar időt kért, mert játékosai szinte minden támadást elrontottak, és ellenfelük egyetlen akcióját sem tudták kivédekezni. A folytatásban Luka Stepancicnak, Borut Mackovseknek, később Sebastian Frimmelnek köszönhetően némileg pontosabban lettek a hazai befejezések, de a védekezés egy ideig a kapuscsere ellenére sem vált hatékonnyá. A bakonyiak a gyors akciókat erőltették, ezekkel szinte mindig sikerrel jártak, de amikor jött az első labdaeladás, illetve szegedi védés, Momir Ilic is időt kért.

Momir Ilic, a Veszprém vezetőedzője a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutásért játszott OTP Bank-Pick Szeged – Telekom Veszprém első mérkőzésen a szegedi Pick Arénában. (MTI/Kovács Tamás)

Mínusz hatról felzárkózott 16-13-ra, majd 17-15-re a házigazda, amely ekkor már jobban védekezett, és a szünetben háromgólos hátrányban volt. A csongrádiak éppen tíz találattal voltak jobbak, mint tavaly ilyenkor, akkor ugyanis 20-7-re vezetett a Veszprém az első félidőt követően.

A második felvonásban a bajnoki címvédő vendégek egy 4-0-s sorozattal ismét elhúztak, ekkor megismétlődött az első félidőben látott forgatókönyv: Kárpáti időkérése után egy 4-1-es szériával visszakapaszkodott csapata, mire Ilic is időt kért. Háromnál közelebb nem tudott férkőzni a házigazda, amely megpróbálkozott a kapus nélküli játékkal, vagyis a létszámfölényes támadásokkal, de gyökeres fordulatot ezzel sem tudott elérni.

Hugo Descat, a Veszprém (k) játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutásért játszott OTP Bank-Pick Szeged – Telekom Veszprém első mérkőzésen a szegedi Pick Arénában. (MTI/Kovács Tamás)

A szegediek közül Sebastian Frimmel hat, Imanol Garciandía öt, Borut Mackovsek és Luka Stepancic négy-négy gólt lőtt, Mikler Roland négy, Emil Kheri Imsgard kilenc védéssel zárt. A túloldalon Hugo Descat és Mikita Vajlupov hét-hét, Nedim Remili és Dragan Pechmalbec öt-öt alkalommal talált be, Rodrigo Corrales 15 védéssel zárt.

A két együttes 193. egymás elleni tétmérkőzésén 54 szegedi siker és hét döntetlen mellett a 132. veszprémi győzelem született.

Borítókép: Szeged, 2024. március 28. Mikita Vailupau, a Veszprém (k) játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutásért játszott OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém első mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2024. március 28-án. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak