Musorujsag
Élő Eredmények

Golovin Vlagyimir: Nem voltunk precízek, ezek a hibák az olimpiai selejtezőn már nem férnek bele

Golovin Vlagyimir: Nem voltunk precízek, ezek a hibák az olimpiai selejtezőn már nem férnek bele

m4sport.hu
A magyar női kézilabda-válogatott Ausztria 36–30-as legyőzésével zárta az Eurokupát és hangolt a jövő heti, debreceni olimpiai selejtezőre. A mérkőzés után a szövetségi kapitány és a játékosok is nyilatkoztak az M4 Sportnak.

Golovin Vlagyimir a győzelemnek örült, de megjegyezte, a lányok nem játszottak elég precízen, ezért volt hullámzó a teljesítménye.

A szövetségi kapitány elárulta, már a legutóbbi két mérkőzésen is készültek az olimpiai selejtezőre, emiatt is lehetett gond a koncentrációval, Norvégiában és Ausztria ellen is.

De leszögezte, Debrecenben ezek a hibák már nem férnek bele, mert meg lesznek büntetve.

A mérkőzésen kilenc gólt szerző Klujber Katrin szintén kiemelte, hogy hullámzó mérkőzést játszottak, de tanulni fognak a hibákból, mert nagyon fontos hét előtt állnak.

A magyar válogatott jövő csütörtökön Kamerunnal, pénteken Svédországgal, vasárnap Japánnal mérkőzik meg a debreceni olimpiai selejtezőben, a mérkőzéseket az M4 Sport közvetíti élőben. A torna első két helyezettje szerez kvótát.

Klujber hozzátette, szinte minden gondolatuk az olimpiai selejtező körül forog: „fejben már mindenki ott van” – mondta. „Komoly mérkőzések várnak ránk.”

A kilenc lövésből nyolc találatot szerző Győri-Lukács Viktória örül, hogy győzelemmel a hátuk mögött vághatnak neki a jövő hétnek. Mint mondta, a negatívumokból tanulni kell, a pozitívumokat tovább kell vinni.

„Nem fogunk feltett kézzel nekimenni a svéd mérkőzésnek, szeretnénk már a második mérkőzésen eldönteni a továbbjutást” – tekintett előre.

Papp Nikolett szerint látszott Ausztria ellen, hogy mit akartak kijavítani a norvégiai vereség után.

„A védekezésbe néha belealudtunk, de Szemerey Zsófi nagyon jól védett hátul, ezért is tudtuk tartani az előnyt.”

Mint mondta, az alvással nincs gond. Kimerültek, de egy napot töltődhetnek a hétvégén és újult erővel vágnak neki a következő hétnek.

A mérkőzésen 15 védést bemutató Szemerey Zsófi pont az utazás miatti fáradtság okozhatta, hogy visszaengedték a mérkőzésbe az osztrákokat, de ezt nem engedhetik meg maguknak.

Borítókép: MTI/Bodnár Boglárka

További tartalmak