Musorujsag
Élő Eredmények

Golovin kulcsgondolatai a olimpia selejtezős ellenfelekről

Golovin kulcsgondolatai a olimpia selejtezős ellenfelekről

M4 Sport
Golovin Vlagyimir a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitány szerint Kamerunnal szemben tartalékolni is kell, Svédország ellen nem ismételhetik meg a világbajnokságon elkövetett hibákat, míg Japánnak nem szabad hagyni, hogy a gépies játékával érvényesüljön a debreceni olimpiai selejtezőtornán.

„Biztos vagyok benne, fejek már a múlt héten is félig itt voltak Debrecenben – magyarázta Golovin az M4 Sporton, hogy az Eurokupa közben a várakozás jeleit érzékelte a csapaton. –  Lehet látszott is a mérkőzéseken.” Jól is jön majd, ha elkezdődik a sorozat, mert „akkor egyszerűbb, megvan a feladat, amit végre kell hajtani”.

A korábban sérüléssel bajlódókról elmondta, a hétfő délutáni tréningen a selejtezőtorna helyszínén mindhárom játékos részt vett. Albek Anna panaszmentes az orrtörése után, kedden még azért vár rá egy röntgenezés. A zúzódással kezelt Debreczeni-Klivinyi Kinga jól van, miután pihentették. A bordaköziizom-húzódás után gyógyuló Böde-Bíró Blankánál is bízik benne, a selejtezőre csúcsformában lesz.

A debreceni olimpiai selejtezőben a házigazdaként a magyar válogatott április 11-én Kamerunnal, 12-én Svédországgal, 14-én pedig Japánnal mérkőzik meg. A kvartett első két helyezettje jut ki a párizsi olimpiára.

A szakvezető jelezte, az afrikaiak ellen jól kell szétosztani a játékidőt a keret tagjai közt, hogy mindenki belerázódjon, és ne kelljen mindent kiadniuk magukból. „Szokatlan, hogy következő nap már megint mérkőzés lesz. Az egyik legfontosabb, a svédek ellen, ott teljes erőbedobásra lesz szükség.”

A skandinávok támadóvariációiban fedezett néhány újdonságot a stáb, de a decemberi vereség is megfelelő támpont. „Nagyjából össze lehet hasonlítani azzal mérkőzéssel, amit a világbajnokságon játszottunk. Így is elemzünk, így is készülünk, ami ott nem sikerült, azt nem szabd újra megtenni.”

Golovin elárulta, a japánokkal is nagyon sokat foglalkozott. Meg is nevezte, mi lesz a kulcs. „Nagyon gépiesek, begyakorolt figuráik vannak. Ha hagyjuk, ahogy a dánok is tették, zárt hatos fallal engedték a saját játékukat játszani, ezért szenvedtek vereséget.” A közelmúltban simán megverték már a mieink a távol-keletiek, de felkészülési mérkőzésen, ami azért nem mérvadó – tette hozzá az edző – de ha nem engedik kibontakozni őket, akkor akár egyszerűbb meccs is kialakulhat.

Az olimpiai selejtezőt az M4 Sport csatornáin közvetítjük élőben tévén és online.

Borítókép: Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya (MTI/Krizsán Csaba)

További tartalmak