Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Valószínűleg többet tesznek bele, mint száz százalék” – Chema Rodríguez filozófiáját is túlszárnyalja a kéziválogatott

„Valószínűleg többet tesznek bele, mint száz százalék” – Chema Rodríguez filozófiáját is túlszárnyalja a kéziválogatott

m4sport.hu
Olimpiai kvóta, öltözői ünneplés, szerződéshosszabbítás. Mozgalmas heteket élt meg a történelmi Európa-bajnokság után a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez, akivel az M4 Sport Úti cél: Párizs 2024 című műsorának stábja felelevenítette a tatabányai olimpiai selejtező pillanatait.


Nemcsak a sikert, az oda vezető utat is bemutatjuk. Nemcsak a bajnokot, az embert is.
Úti cél: Párizs 2024, kéthetente vasárnap az M4 Sporton


Betekintést nyerhetünk, hogyan vezet autót a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitány, Chema Rodríguez, aki először viccesen úgy fogalmazott „agresszívan”, majd elmondta, nem szokott gyorsan menni, mert általában a családjával utazik.

„Nem szeretem a nagy sebeséget, csak a pályán” – mondta.

Chema egy kivétellel minden nagy világeseményen pályára lépett játékosként a spanyol válogatottban. Megnyerte a világbajnokságot, ezüstérmet szerzett az Európa-bajnokságon, de olimpián egyszer sem volt lehetősége játszani. A szövetségi kapitány úgy gondolja, minden játékosnak, vagy sportban tevékenykedő embernek az olimpia a legfőbb esemény, amin részt szeretne venni legalább egyszer – így természetesen neki is.

„Elmondhatom, hogy játékosként mindent elértem a kézilabdában, de ezt nem, olimpián soha nem szerepelhettem” – ecsetelte Chema, akinek kétszer lett volna lehetősége szerepelni az ötkarikás játékokon, azonban az élet közbe szolt.

Először egy sérülés miatt maradt ki, 2008-ban, majd 2012-ben Valero Rivera – az akkori spanyol szövetségi-kapitány – döntése miatt nem utazhatott az olimpiára.

(MTI/Czeglédi Zsolt)

Chema jobban örült volna annak, ha a magyar válogatott Portugália ellen játssza az első mérkőzését az olimpiai selejtezőben. Végül éppen az utolsó, mindent eldöntő összecsapáson nézhetett farkasszemet a portugálokkal.

„Számomra az a legfontosabb, hogy úgy harcoljunk, mint az őrült. Száz százalékon, minden mérkőzésen. Ugyanakkor, mivel jól ismerem a sportágat, szoktam mondani, még ezzel együtt sem nyerhetsz mindig” – ecsetelte Chema, hogy más csapatok lehetnek jobbak, vagy akár játszhatnak jobban az adott mérkőzésen. „Egy valamit mindig meg tudsz tenni: száz százalékot beleadni a mérkőzéseken és az edzéseken. Nekem ez a filozófiám! A fiúk itt a válogatottnál valószínűleg többet tesznek bele, mint száz százalék.”

A magyar férfi kézilabda-válogatott teljesítette a célt, ott lesz a párizsi olimpián. Chema Rodríguez pedig az első olyan külföldi edző a csapatsportágakban, aki olimpiára vezette a magyar csapatot.


Úti cél: Párizs 2024, kéthetente vasárnap az M4 Sporton


Az M4 Sport több magyar sportoló párizsi olimpiára vezető, – áldozattal, lemondással, sikerrel és kudarccal kikövezett – útját kíséri figyelemmel. Vannak köztük, akik már rendelkeznek kvótával, és akadnak olyanok is, akik még küzdenek érte.

A kéthetente, vasárnap esténként jelentkező adások minden epizódjában három-három sportolóval/edzővel beszélgetünk, az interjúkat bármikor visszanézhetik az m4sport.hu-n vagy az M4 Sport applikációban, a teljes adásokat pedig visszanézhetik a Médiaklikken.

Sportolók:
Sportolók:
Németh Nándor (úszás)
Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid (úszás)
Siklósi Gergely (vívás)
Molnár Attila (atlétika)
Vogel Soma (vízilabda)
Klivinyi Kinga (női kézilabda-válogatott)
Pekler Zalán (sportlövészet)
Chema Rodríguez (férfi kézilabda-válogatott)

Hamarosan: férfi kardcsapat, Varga Ádám (kajak-kenu), Balogh Mátyás (íjászat), Pigniczki Fanni (ritmikus gimnasztika), Losonczi Dávid (birkózás)

Teljes adások
Úti cél: Párizs 2024., 1. rész
Úti cél: Párizs 2024., 2. rész
Úti cél: Párizs 2024., 3. rész

Következő adások (M4 Sport)
április 14., 28.
május: 12., 26.
június: 09., 23.
július: 07., 21.

Borítókép: MKSZ/Kovács Anikó

További tartalmak