Musorujsag
Élő Eredmények

Golovin gyengébbnek tartja a briteket, mégsem bánta volna, ha nincs ellenfélcsere az olimpiai selejtezőn

Golovin gyengébbnek tartja a briteket, mégsem bánta volna, ha nincs ellenfélcsere az olimpiai selejtezőn

M4 Sport
Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitány nem bánta volna, ha a kameruniak nem mondják vissza a szereplést az olimpiai selejtezőn, még ha a britek valószínűleg gyengébbek játékerőt képviselnek is.

Mint ismert, a kameruni szövetség azzal az indokkal, hogy egész egyszerűen nem tudta megoldani női válogatottja Magyarországra utaztatását, kedden visszamondta a selejtezős szereplését, így a Nemzetközi Kézilabda Szövetség felkérésére Nagy-Britannia ugrik be a tornára.

„Sok információ nincs róluk, tudjuk már a névsort, próbálunk találni róluk anyagot, hogy felkészülhessünk belőlük” – vázolta a helyzetet a válogatott szempontjából Golovin. A kapitány szerint a britek gyengébbek, mint a kameruniak, és legfontosabbnak az tűnik, hogy azon a meccsen ne történjenek sérülések.

Ettől függetlenül jobban örült volna, ha a kameruni döntése nem kavar be. „Találkoztunk velük a világbajnokságon. Tudjuk,  milyen erőt képviselnek és sokkal egyszerűbb saját mérkőzésből elemezni” – ismerte el, így is meg kell oldaniuk a feladatot.

A változás után sem érez feszültséget a keret tagjain, akik még viccelődtek is azon, miként készíthetik fel a csapatot az ismeretlen ellenfélre. „Amikor kiderült, hogy Angliával találkozunk, mindenki kereste a kinti rokonokat, ismerősöket, mert bármilyen információ nagyon fontos lesz” – mondta Golovin.

A női olimpiai selejtező módosított programja:
április 11., csütörtök:
15:30 Magyarország–Nagy-Britannia
18:00 Svédország–Japán

április 12., péntek:
18:00 Svédország–Magyarország
20:30 Japán–Nagy-Britannia

április 14., vasárnap:
16:45 Nagy-Britannia–Svédország
19:15 Magyarország–Japán

A debreceni olimpiai selejtezőből az első két helyezett mehet a párizsi olimpiára.

Az olimpiai selejtezőt az M4 Sport csatornáin közvetítjük élőben tévén és online.

Borítókép: Debrecen, 2024. április 8. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a magyar női kézilabda-válogatott edzésén a debreceni Főnix Arénában 2024. április 8-án. A magyar női válogatott április 11. és 14. között a Főnix Arénában szállhat harcba a párizsi olimpiai részvételért Kamerun, Japán és Svédország ellen. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak