Musorujsag
Élő Eredmények

Golovin Vlagyimir: Az ellenfél védekezése semmire sem hasonlított

Golovin Vlagyimir: Az ellenfél védekezése semmire sem hasonlított

m4sport.hu
A magyar női kézilabda-válogatott 49–11-re legyőzte Nagy-Britanniát a debreceni olimpiai selejtezőtorna csütörtöki nyitómérkőzésén, amelyen Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint az volt a fő cél, hogy ne sérüljön meg senki. A mérkőzés legjobb játékosának választott jobbszélső, Faluvégi Dorottya kiemelte, Svédország ellen komplex védekezésre lesz szükségük.

„Egy ilyen csapat ellen nem tudunk mást csinálni, minden labdát, amelyet megszereztünk, könnyű gólra tudtunk váltani. Próbáltuk gyakorolni a lerohanásokat, de eléggé zűrzavaros volt a britek visszarendeződése, így biztos vagyok benne, hogy annyira nem fáradtunk el” – vélekedett a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a lefújást követően.

Golovin Vlagyimir hozzátette, az „igazi” mérkőzések holnaptól következnek, és ennek megfelelően igyekezett olyan felállásokat pályára küldeni, akik tudnak együtt gyakorolni.

„Nagyon nehéz volt bármit is gyakorolni: az ellenfél védekezése semmire sem hasonlított, se a svédekére, se a japánokéra. Talán a visszarendezésük, ahol mindenki mindenhol megpróbált labdát szerezni, de számunkra az volt a legfontosabb, hogy ne legyen sérülés” – mondta Golovin.

A magyar válogatottból minden játékos pályára lépett, aki szerepelt a meccskeretben, Bordás Réka kivételével pedig minden mezőnyjátékos betalált.

Golovin hozzátette, a következő 24 órában a regenerációé lesz a főszerep.

„Korábban még nem volt ilyen, hogy engem választottak a meccs legjobbjának, a válogatottban ez az első címem, nagyon örülök neki” – mondta az összes lövését gólra váltó Faluvégi Dorottya. „Igyekszem örülni a jelennek, kalandos volt az elmúlt pár év, de a sport már csak ilyen. Jó, hogy itt vagyok a válogatottal, igyekszem a legjobbamat nyújtani. A mai cél az volt, hogy pontosan játsszunk, és megtiszteljük az ellenfelünket azzal, hogy száz százalékot beleadunk, komolyan vesszük az akciókat.”

Faluvégi bízik benne, hogy a mai összecsapás a hasznukra válik, de a svédek ellen agresszív védekezésre lesz szükségük.

„Azt gondolom, ha a védekezésünk komplex tud lenni, akkor utána a támadásban meglesznek a helyzeteink és a helyünk” – fogalmazott a hétgólos Faluvégi.

„Úgy vágtunk neki a meccsnek, hogy nem volt ismert anyagunk a britekről, de magunkkal kell foglalkoznunk és azt kell játszanunk, amit mi tudunk, azokat kell gyakorolnunk. Egy beálló munkája nem csak a gólok számában mutatkozik meg, hanem az elzárásokban is, vagy hogy például elvonjuk a védőket, helyet csinálva ezzel a társunknak, csak ezek nem annyira látványos dolgok. Örülök, ha segíteni tudtam a többieknek és mi, beállók is hozzá tudunk tenni” – ecsetelte a mérkőzésen látottakat a válogatott beállója, Pásztor Noémi.

Pásztor Noémi a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 1. fordulójában játszott Magyarország – Nagy-Britannia mérkőzésen a debreceni Főnix Arénában 2024. április 11-én. (MTI/Illyés Tibor)

„Próbáltuk a védekezésben azokat az alapelveket követni, amiket egyébként is szeretnénk megvalósítani. persze nem egy olyan ellenfél jött szembe, ami holnap fog, de ez tiszta mindenkinek, és ha tudjuk, mire számíthatunk a mellettünk lévőtől, akkor ez jó dolog, és ez ma sikerült. Remélem, a folytatásban is hasznosítani tudjuk” – tette hozzá Pásztor, majd egyértelűsítette a célt: „holnap nekiugrunk és megverjük a svédeket”.

„A csapat nevében mondhatom, jobban örültünk egy mérkőzésnek, mintha csak egy edzés lett volna – lehet, hogy egy tréning hasznosabb lett volna, de nekünk ez most jó volt. Vártuk, hogy kezdődjön a torna és örülünk, hogy végre túl vagyunk ezen az összecsapáson” – vélekedett Debreczeni-Klivinyi Kinga.

A nemzeti csapatra a folytatásban lényegesen nehezebb feladatok várnak: pénteken Svédországgal, vasárnap Japánnal találkozik a Főnix Arénában. A négyes első két helyezettje szerez kvótát a párizsi ötkarikás játékokra.

Eredmény, 1. csoport, 1. forduló:
Magyarország – Nagy-Britannia 49-11 (24-6)
Debrecen, Főnix Aréna, 2189 néző, v.: Lemes, Sosa (uruguayiak)
lövések/gólok: 65/49, illetve 40/11
gólok hétméteresből: 2/1, illetve 2/1
kiállítások: 2, illetve 6 perc
Magyarország:
Szemerey – Győri-Lukács 5, Klujber 5, Vámos 1, Füzi-Tóvizi 5, Kuczora 2, Szöllősi-Schatzl 5, cserék: Janurik, Papp 1, Debreczeni-Klivinyi 3, Pásztor 6, Márton 4, Faluvégi 7, Kácsor 1, Bordás, Simon 4

Az olimpiai selejtező programja:
Április 11., csütörtök
Magyarország – Nagy-Britannia 49-11 (24-6)
18.00: Svédország–Japán (M4 Sport)

Április 12., péntek
18.00: Svédország–Magyarország (M4 Sport)
20.30: Japán – Nagy-Britannia (M4 Sport)

Április 14., vasárnap
16.45: Nagy-Britannia – Svédország (Duna World)
19.15: Magyarország–Japán (M4 Sport)

 

Borítókép: Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. (MTI/Krizsán Csaba)

További tartalmak