Musorujsag
Élő Eredmények

Bérvita alakul Győrben Ulrik Kirkelyék menesztése után – sajtóhír

Bérvita alakul Győrben Ulrik Kirkelyék menesztése után – sajtóhír

m4sport.hu
Dán sajtóinformáció szerint a Győri Audi ETO KC korábbi vezetőedzője, Ulrik Kirkely és másodedzője, Kristian Danielsen ügyvédet fogadott korábbi munkaadójukkal szemben, mert menesztésük óta nem kaptak fizetést.

Ulrik Kirkelyt és Kristian Danielsent szinte napra pontosan egy hónapja menesztette azonnali hatállyal a Győri Audi ETO KC vezetősége. A dán TV 2 Sport információi szerint a két edző és a klub között nézeteltérések támadtak a kompenzációt illetően, amely szerződésük szerint járna.

A sajtóhír szerint a dán edzők menesztésük óta nem kaptak juttatást, ezért ügyvédet fogadtak, és az ügyet akár bíróságon is tárgyalhatják.

„Álláspontunk szerint tárgyalások folynak a felek között, de a korábban érvényben lévő szerződés értelmében egyik félnek sincs joga információt adni harmadik félnek, így a sajtónak sem, még a szerződés megszűnése után sem. Ezért az üggyel kapcsolatban további tájékoztatást nem áll módunkban adni” – reagált e-mailben a győri klub a dán TV 2 Sport megkeresésére, valamint megjegyzik azt is, hogy egyik edző sem kívánta kommentálni a folyamatban lévő ügyet.

A Győr március közepén a szezon végéig a holland női kézilabda válogatott szövetségi kapitányát, Per Johanssont nevezte ki vezetőedzőnek.

Borítókép: Ulrik Kirkely, a győri csapat edzője a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC-CSM Bucuresti mérkőzésen a győri Audi Arénában 2024. február 3-án. A mérkőzést a CSM Bucuresti csapata 26-24-re nyerte. MTI/Krizsán Csaba

További tartalmak