Musorujsag
Élő Eredmények

Golovin Vlagyimir: Ez a szív győzelme, de még eszünk is volt

Golovin Vlagyimir: Ez a szív győzelme, de még eszünk is volt

m4sport.hu
A női kézilabda-válogatott csapatkapitánya szerint csak akkor tudnak kiemelkedő eredményt elérni, ha csapatként működnek a pályán.

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

A meccs előtt is mondtam, győztesnek születtünk, ma győztesként hagyjuk el a pályát. Óriásit küzdöttünk, amit megbeszéltünk taktikailag be is tartottuk, Bíró Blanka szenzációsan védett. Ez a szív győzelme, de a győzelemhez még eszünk is volt” – értékelt a találkozó után Vlagyimir Golovin, a válogatott szövetségi kapitánya.

Tudtuk, hogy ma nincs más csak a győzelem, senki nem hagyta magát. De mostantól készülünk a japánkora, tudjuk, hogy teljesen más kézilabdát játszanak de mindent megteszünk hogy ott is nyerjünk” – mondta a szakember.

Amikor idejöttünk, már láttuk mi fogadott minket, úgy jöttünk ki, itt ma csak győzelem lehet, mert nem lehet másképp visszaadni azt, amit a szurkolók adtak nekünk. Kicsit féltem a második félidőben, hogy visszajönnek, de az időkérés után a magunk javára fordítottuk a meccset és a svédeknek kellett futni az eredmény után” – mondta a csapatkapitány, Böde-Bíró Blanka. Hozzátette, két perccel a vége előtt érezte úgy, hogy már nem tudják elveszíteni.

Mi csak akkor tudunk eredményt elérni, ha csapatként működünk a pályán. Azt akartuk, fájjon nekik minden gól. Vannak rutinos játékosok, de a mai meccsen is az volt a lényeg, hogy egységesek vagyunk és a szurkolóink belehajtottak minket a győzelembe. Nagyon nagy dolog amit csináltunk, de este már rá kell fordulni a következő meccsre és annak a találkozónak is ugyanúgy megyünk neki mint ennek” – mondta a remekül teljesítő kapus.

„Nehéz elhinni, hogy győztünk, nagyon jó érzés, hiszen erre készültünk, tudtuk hogy verhetők. Voltak hullámvölgyek de ilyen egy mérkőzés. Ez a mai találkozó benne van a top háromban, nagyszerű volt egy ilyen hangulatú meccset játszani. Előfordult, hogy szerencsénk volt de megdolgoztunk érte. Megcsináltuk, de vasárnap még van egy mérkőzésünk, holnap reggeltől teljes koncentrációval készülünk a japánokra” – mondta Kuczora Csenge, akit a mérkőzés legjobbjának választottak.

„Semmire nem emlékszem, csak az utolsó pár másodpercre, amikor látszott, hogy eldőlt a mérkőzés. Nagyon boldog vagyok. Azt néztem a végén, hogy kell egy gól ahhoz, hogy biztosan nyerjünk. Necces szituáció volt, de a végén mellénk állt a szerencse is”. „Az egész testem libabőrös volt, amikor hallottam, hogy az egész csarnok énekli velünk a Himnuszt. Rengetegen voltak és átsegítettek minket a nehezebb pillanatokon. Úgy akarjuk befejezni, hogy az utolsó meccset is megnyerjük, mert ennyi ember ellen nem kaphatunk ki” – értékelt a hat gólig jutó Győri-Lukács Viktória.

A női kézilabda-válogatott – amely a csütörtöki nyitónapon 49-11-re legyőzte Nagy-Britanniát -, vasárnap 19.15-től játszik Japánnal és már egy ötgólos vereség is olimpiai részvételt ér számára.

A japánok elleni találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti. 

Az olimpiai selejtező programja:
Április 11., csütörtök
Magyarország – Nagy-Britannia 49-11 (24-6)
Svédország – Japán 35–28 (17-13)

Április 12., péntek
Svédország–Magyarország 25–28 (11-15)
Japán – Nagy-Britannia 43–16 (25-9)

Április 14., vasárnap
16.45: Nagy-Britannia – Svédország (Duna World)
19.15: Magyarország–Japán (M4 Sport)

Borítókép: Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 2. fordulójában játszott Svédország - Magyarország mérkőzésen a debreceni Főnix Arénában 2024. április 12-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak