Musorujsag
Élő Eredmények

Japánnak sem okoztak gondot a britek az olimpiai selejtezőben

Japánnak sem okoztak gondot a britek az olimpiai selejtezőben

MTI
A japán női kézilabda-válogatott az esélyeknek megfelelően könnyedén, 43-16-ra nyert Nagy-Britannia ellen a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki játéknapján.

A vasárnapi zárónapon az ázsiai együttes a házigazda magyar csapattal találkozik, amely pénteken három góllal legyőzte a világbajnoki negyedik Svédországot. A skandinávok ötkarikás kvótája szinte biztos, mivel a britek ellen zárják a tornát. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese párizsi „repülőjegyhez” jut, ha nem kap ki öt vagy annál több góllal attól a Japántól, amelyet a magyar válogatott eddigi 18 egymás elleni mérkőzésükön kivétel nélkül legyőzött.

Eredmény, 2. forduló, 1. csoport:
Japán – Nagy-Britannia 43-16 (25-9)

Négy gyors japán találattal indult a mérkőzés, és ezt követően is az ázsiai alakulat akarata érvényesült. A csütörtökön a magyar csapattal szemben 49-11-re alulmaradó, amatőr játékosok alkotta európai együttes lövőhelyzetig is csak elvétve jutott el. Támadásban ezzel együtt is jobban szerepelt, mint egy nappal korábban, ez a szünetig szerzett gólok számában is látszott: csütörtökön hatszor, ezúttal kilencszer volt eredményes. Ezzel együtt is fölényes volt a japán válogatott előnye, a pihenőre 16 gólos különbséggel vonulhatott.

A második játékrészben folytatódott a japán henger, miközben a britek a 46. percben szárnyalták túl a magyar válogatott ellen szerzett 11 találatot. A fölényes japán sikert ezzel együtt sem fenyegette veszély, a hajrában csupán az volt a kérdés: eléri-e előnye a harminc találatot, ez végül nem lett meg.

A mérkőzés legeredményesebbje a japán Kindzso Arisza és Szahara Naoko lett egyformán hét góllal – utóbbit választották a találkozó legjobbjának -, a Kisvárdát erősítő honfitársa, a jobbszélső Akijama Nacumi kétszer talált be és ugyancsak kétszer állították ki.

Az olimpiai selejtező programja:
Április 11., csütörtök
Magyarország – Nagy-Britannia 49-11 (24-6)
Svédország – Japán 35–28 (17-13)

Április 12., péntek
Svédország–Magyarország 25–28 (11-15)
Japán – Nagy-Britannia 43–16 (25-9)

Április 14., vasárnap
16.45: Nagy-Britannia – Svédország (Duna World)
19.15: Magyarország–Japán (M4 Sport)

Borítókép: A japán Aizava Nacuki a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 2. fordulójában játszott Japán - Nagy-Britannia mérkőzésen a debreceni Főnix Arénában 2024. április 12-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak