Musorujsag
Élő Eredmények

Golovin Vlagyimir: Láttuk, hogy mit csináltak a fiúk. Nekünk is muszáj volt!

Golovin Vlagyimir: Láttuk, hogy mit csináltak a fiúk. Nekünk is muszáj volt!

m4sport.hu
Sebezhetetlennek hitték magukat vasárnap a női kézilabda-válogatott játékosai – véli Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, aki szerint nagyon nehéz és hosszú út vezetett a debreceni olimpiai selejtezőn aratott sikerig

„Nagyon büszke vagyok a csapatra! Láttuk, hogy mit csináltak a fiúk. Nekünk is muszáj volt – kezdte értékelését a japánok legyőzése után a szövetségi kapitány. – Nagyon nehéz és hosszú utunk volt idáig. A hétvége viszont igazolta azt a munkát, amit belefektettünk majdnem két és fél éven keresztül.”

Golovin szerint kulcs volt, hogy a lányokban a svédek és a japánok elleni is „megvolt a koncentráció, akarat, figyelem”.

„Ezt valahogy meg kell ragadni, és a közeljövőben is így teljesíteni a pályán, bármilyen világversenyen, bármilyen meccsen” – tette hozzá.

A szövetségi kapitány kiemelte a debreceni Főnix Csarnok közönségét, amely „olyan hangulatot teremtett, hogy nem egy plusz embernek számított, hanem kettőnek”, „annyi szeretetet adtak a lányoknak, hogy sebezhetetlennek hitték magukat”.

„Imádom Debrecent! Imádom Magyarországot! Mindenkinek szeretném megköszönni, aki itt volt, vagy a tévé előtt drukkolt nekünk. Mindent megtettünk, és továbbra is mindent meg fogunk tenni, hogy a magyar válogatott sikeres legyen” – mondta.

1976, 1980 és 2004 után negyedszer fordul elő, hogy a magyar férfi és női kézilabda-válogatott is olimpiai résztvevő. A férfiak márciusban, Tatabányán szerezték meg a párizsi repülőjegyet.

A nők nyolcadszor lesznek tagjai az ötkarikás torna mezőnyének, legjobb eredményük a 2000-es ezüstérem, legutóbb a tokiói játékokon a negyeddöntőben búcsúzva hetedikként zártak.

Borítókép: Debrecen, 2024. április 14. Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 3. fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkőzésen a debreceni Főnix Arénában 2024. április 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak