Musorujsag
Élő Eredmények

IRÁNY PÁRIZS! – Japánt is legyőzte, hibátlan teljesítménnyel zárta az olimpiai selejtezőt a női kéziválogatott

IRÁNY PÁRIZS! – Japánt is legyőzte, hibátlan teljesítménnyel zárta az olimpiai selejtezőt a női kéziválogatott

m4sport.hu
A női kézilabda-válogatott kilenc góllal nyert Japán ellen a debreceni olimpiai selejtezőtorna vasárnapi zárónapján, így három győzelemmel jutott ki a tornára. 2004 után lesz ismét ott a tornán a női és a férfi kéziválogatott is.

A magyar együttes 37-28-as győzelmet aratott Japán ellen a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki játéknapján, és hibátlan teljesítménnyel zárt, így ott lesz Párizsban. A négyes másik párizsi repülőjegyét a világbajnoki negyedik helyezett svéd válogatott szerezte meg. Az ötkarikás csoportokat kedden 17.30-tól sorsolják a francia fővárosban.

Eredmény, 3. (utolsó) forduló, 1. csoport
Magyarország-Japán 37-28 (18-11)
Debrecen, Főnix Aréna, 4242 néző, v.: García, Paolantoni (argentinok)
lövések/gólok: 52/37, illetve 47/28
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 5/5
kiállítások: 6, illetve 2 perc
Magyarország:
Böde-Bíró – Győri-Lukács 6, Klujber 11, Vámos, Füzi-Tóvizi 1, Kuczora 3, Szöllősi-Schatzl 1, cserék: Papp 1, Simon 4, Márton 3, Bordás, Kácsor, Debreczeni-Klivinyi 4, Pásztor 2, Albek 1, Janurik

Klujber hétméteresből szerzett találatával a magyar együttes szerezte meg a vezetést, majd Bíró védett nagyot. A folytatásban felváltva estek a gólok, de tízpercnyi játék után láthatóvá vált, a magyar lerohanások hatékonyabbak, mint a japán átlövések és a védekezésünk is sokkal jobb volt, így az első negyedóra végén 8-4-re vezetett Vlagyimir Golovin együttese.

Az ázsiai csapat a folytatásban sem tudott mit kezdeni a kemény és határozott magyar védekezéssel, a 20. percben 12-6-os magyar vezetés volt látható az eredményjelzőn. A hajrában sem sokat változott a kép, Bíró remekelt a kapuban, a védekezésünk kiemelkedő volt, a kapu előtt pedig magabiztosan értékesítettük a helyzeteinket, így a szünetben teljesen megérdemelten vezettek Klujberék 18-11-re.

Klujber Katrin a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 3. fordulójában játszott Magyarország – Japán mérkőzésen. MTI/Derencsényi István

A második játékrész elején Nagatát – talán túl szigorúan – végleg kiállították, így tovább gyengültek a japánok variációs lehetőségei. A védekezés továbbra is hatékony volt, a helyzetkihasználást sem érhette kritika, így a 40. percben már tíz góllal vezetett a magyar csapat.

Ezt az előnyét különösebb megerőltetés nélkül tudta tartani, tíz perccel a vége előtt is tízzel vezettet a magyar gárda, amelyik végül 37-28 arányban nyert és háromból három győzelemmel zárta az olimpiai selejtezőtornát, így 2021 után ismét ott lehet az ötkarikás játékokon.

Debrecen, 2024. április 14. A magyar csapat ünnepel a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 3. fordulójában játszott Magyarország – Japán mérkőzés végén a debreceni Főnix Arénában 2024. április 14-én. A magyar válogatott kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a selejtezőtorna zárómeccsén 37-28-ra legyőzte Japánt, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett. MTI/Derencsényi István

A mérkőzés legjobbja és legeredményesebbje Klujber Katrin lett 11 góllal, Győri-Lukács Viktória hatszor talált be, a csapatkapitány Böde-Bíró tíz, Janurik Kinga három japán kísérlet hárításával vette ki a részét a kvótaszerzésből.

1976, 1980 és 2004 után negyedszer fordul elő, hogy a magyar férfi és női kézilabda-válogatott is olimpiai résztvevő. Legutóbb 2004-ben, az athéni játékokon volt rá példa, akkor a hölgyek az 5., a férfiak a 4. helyet szerezték meg. Azóta a férfiak csak 2012-ben, míg a nők csak 2008-ban és 2021-ben tudtak kijutni.

A párizsi olimpia női kézilabdatornájának mezőnye:
Franciaország (rendező, világbajnok), Dánia, Koreai Köztársaság, Angola, Brazília, Norvégia, MAGYARORSZÁG, Svédország, Hollandia, Spanyolország, Németország, Szlovénia

korábban:
csütörtökön játszották:
Magyarország – Nagy-Britannia 49-11 (24-6)
Svédország-Japán 35-28 (17-13)
pénteken játszották:
Magyarország-Svédország 28-25 (15-11)
Japán – Nagy-Britannia 43-16
vasárnap játszották:
Svédország – Nagy-Britannia 52-8 (26-6)
A végeredmény: 1. MAGYARORSZÁG 6 pont, 2. Svédország 4, 3. Japán 2, 4. Nagy-Britannia 0

Borítókép: Debrecen, 2024. április 14. A magyar csapat ünnepel a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 3. fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkőzés végén a debreceni Főnix Arénában 2024. április 14-én. A magyar válogatott kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a selejtezőtorna zárómeccsén 37-28-ra legyőzte Japánt, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett. MTI/Derencsényi István

További tartalmak