Musorujsag
Élő Eredmények

Vámos Petra: Erre a három meccsre minden összeállt

Vámos Petra: Erre a három meccsre minden összeállt

m4sport.hu
Az olimpiai selejtezőt hibátlan teljesítménnyel záró női kézilabdázók közül Debreczeni-Klivinyi Kinga.örül neki, hogy gyerekkori álmát édesanyaként tudta megvalósítani, míg Füzi-Tóvizi Petra szerint még csak most jön a java.

A magyar női kézilabda-válogatott kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a debreceni selejtezőtorna vasárnapi zárómeccsén 37-28-ra legyőzte Japánt, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett.

A négyes másik párizsi repülőjegyét a világbajnoki negyedik helyezett svéd válogatott szerezte meg. Az ötkarikás csoportokat kedden 17.30-tól sorsolják a francia fővárosban.

Annyit dolgoztunk, hogy ott lehessünk, voltak hullámvölgyeink de erre a három meccsre minden összeállt nagyon büszke vagyok a csapatra. Felemelő érzés, hogy ott leszünk Párizsban” – értékelt a találkozó után az irányító, és a meccsen remekül teljesítő Vámos Petra.

A svédek ellen és ma hittük el igazán, hogy mi vagyunk a legjobbak. Iszonyú sok egyéni munka van ebben a sikerben, remekül működtek a páros kapcsolatok. Ezt az érzést nem lehet leírni” – mondta a találkozó után az M4 Sport kamerái előtt Papp Nikolett.

Amiért dolgoztunk, az most valóra vált. Már a bemelegítésnél láttam Ketin, hogy ma jó lesz, megvan benne a csibészség, de annak még jobban örülök, hogy a csapat így játszott. Annyira együtt voltunk, ha volt is egy mélypont, akkor is helyén volt a szívünk, és kihúztuk egymást a gödörből” – mondta a meccsen hat gólig jutó Győri -Lukács Viktória.

Nem tudok mit mondani, egyelőre nem találom a szavakat, de úgy érzem, most jön még csak a java. A szívünket lelkünket kitettük a pályára, és ez a hely is megszállt minket” – nyilatkozta a klubszínekben is Debrecenben játszó Füzi-Tóvizi Petra.

Amikor három éve megszületett a kislányom és néztem a lányokat ahogy készülnek a tokiói olimpiára, nem gondoltam hogy valaha én még átélhetem a gyerekkori álmomat. A horvát meccsből merítettük az erőt, de én bevallom, a svéd meccs óta nem tudok aludni” – mondta a könnyeivel küszködve Debreczeni-Klivinyi Kinga. Elárulta, megvan mindenkinek a szerepe és remekül kiegészítik egymást a fiatalok és az idősebbek.

A meccs lefújása óta nem találom a szavakat, még fel se fogta az ember mi történt velünk. Három év munkája csúcsosodott ki. Lehet, hogy sokan már elkapcsoltak a vb-n a horvát meccsen, most mégis ott vagyunk az olimpián. Tudtuk, ez a meccs fejben még nehezebb lesz mint a svédek elleni, épp ezért rettentően koncentráltunk” – mondta a csapatkapitány, Böde-Bíró Blanka. Büszkeség számára amikor látja, hogy csúsznak-másznak a társai a sikerért.

Már korábban is elmondta, nekünk nincsenek extraklasszisaink, mi csak úgy tudunk eredményt elérni, ha egymás kezét fogva segítjük a másikat. Ez valóban egy nagybetűs csapat” – hangsúlyozta a Ferencváros kapusa.

El se tudtam hinni az eredményt, csak néztem pár perccel a vége előtt, de nem hittem el. Egy cél lebegett a szemünk előtt és sikerült meglépni ezt az akadályt” – értékelt Kuczora Csenge, aki szerint a szurkolók és az atmoszféra is a titka a debreceni csarnoknak.

Leírhatatlan érzés, nem az érdekel hány gólt lőttem, mert ezt a hetet úgy csináltuk végig, hogy nagyon büszke vagyok a csapatra. Kevesen tudják, de rengeteg munka van ebben. Sajnálom, hogy nem tudjuk mindig ezt az arcunkat mutatni, remélem ezt a formát tovább tudjuk vinni az olimpiára” – mondta a meccs legjobbjának választott Klujber Katrin, aki szerint a pénteki meccsből hoztak rengetek önbizalmat és energiát.

Borítókép: Debrecen, 2024. április 14. A magyar csapat ünnepel a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 3. fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkőzés végén a debreceni Főnix Arénában 2024. április 14-én. A magyar válogatott kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a selejtezőtorna zárómeccsén 37-28-ra legyőzte Japánt, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak