Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Golovin Vlagyimir, Ilyés Ferenc és Pálinger Katalin öltözői beszéde az olimpiai kijutást követően

Videó: Golovin Vlagyimir, Ilyés Ferenc és Pálinger Katalin öltözői beszéde az olimpiai kijutást követően

m4sport.hu
Az öltözői ünneplés mellett a beszédek sem maradtak el a női kéziválogatott olimpiai kvalifikációját követően. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány mellett Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke és Pálinger Katalin alelnök szólt a csapathoz.

„Óriási gratuláció, szenzációsak voltatok egész hétvégén. A sajtótájékoztatón mondtam, nagyon boldog vagyok, hogy ennek a csapatnak az edzője lehetek. Egy éve és 19 napja voltunk egy tornán, ahol elhangzott egy mondat, miszerint olyan messze vagyunk az olimpiától, mint Makó Jeruzsálemtől. Attól a pillanattól úgy éreztem, mindenki megértette, mit kell tennie ahhoz, hogy ma tudjunk ünnepelni. Ezt senki más nem csinálta, csak ti. Nem volt könnyű utunk idáig, de nem adtuk fel. A svédek után mondtam: így születnek a csapatok. Most pedig ünnepeljünk!” – fogalmazott Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

„Köszönöm a munkátokat, mindent, amit beletettetek az elmúlt évbe. Azt mondtam néhány nappal ezelőtt, hogy nem kell túlizgulni, csak mindenki hozza, amit tud. Hát, ez még annál is jobb volt! Nemcsak a kijutáshoz gratulálok, hanem ahhoz is, ahogy megnyertétek ezt a tornát. Gratulálok, élvezzétek ki!” – fogalmazott Ilyés Ferenc, az MKSZ elnöke, aki játékosként részt vett az egyaránt negyedik hellyel végződő 2004-es és 2012-es olimpián.

„Gratulálok, fantasztikusak vagytok, csapatként így együtt. Ráléptetek egy útra, ami csodákig is elvezethet, és érzitek, hogy mit kell tenni ehhez. A legjobb, hogy élveztétek ezt a játékot, és öröm volt nézni minden percét. Ma, holnap még nem, de kedd reggeltől mindenki úgy keljen, hogy olimpikon! Fantasztikus dolog, élvezzétek minden percét!” – így Pálinger Katalin, szövetségi alelnök, korábbi kiváló kapus.

A magyar női kézilabda-válogatott hibátlan teljesítménnyel zárta a debreceni selejtezőtornát, ezzel húsz év után szerepelhet ismét olimpián.

Összefoglaló:

Golovin Vlagyimir értékelése:

Játékosértékelések:

Borítókép: Debrecen, 2024. április 14. A magyar csapat ünnepel a nõi kézilabda olimpiai selejtezõtorna 3. fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkõzés végén a debreceni Fõnix Arénában 2024. április 14-én. A magyar válogatott kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a selejtezõtorna zárómeccsén 37-28-ra legyõzte Japánt, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak