Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Klujber Katrin ellenállhatatlan, 11 gólos produkciót mutatott be Japán ellen

m4sport.hu
A magyar női kézilabda-válogatott kilencgólos sikert aratott Japán ellen, ezzel pedig hibátlan teljesítménnyel nyerte olimpiai selejtezőcsoportját Debrecenben és a férfiakhoz hasonlóan, ott lesz Párizsban. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 11 gólig jutó Klujber Katrin lett: az FTC-Rail Cargo Hungaria válogatott jobbátlövője, hétfőn az M4 Sport Kézilabda Magazinjának vendége lesz, 17:45 perctől.

A magyar válogatott 37-28-ra győzte le Japánt a debreceni olimpiai selejtezőtorna zárónapján, és hibátlan teljesítménnyel zárt, így ott lesz Párizsban.

A mérkőzés legjobbja és legeredményesebbje Klujber Katrin lett 11 góllal, Győri-Lukács Viktória hatszor talált be, a csapatkapitány Böde-Bíró tíz, Janurik Kinga három japán kísérlet hárításával vette ki a részét a kvótaszerzésből.

1976, 1980 és 2004 után negyedszer fordul elő, hogy a magyar férfi és női kézilabda-válogatott is olimpiai résztvevő. Legutóbb 2004-ben, az athéni játékokon volt rá példa, akkor a hölgyek az 5., a férfiak a 4. helyet szerezték meg. Azóta a férfiak csak 2012-ben, míg a nők csak 2008-ban és 2021-ben tudtak kijutni.

A párizsi olimpia női kézilabdatornájának mezőnye:
Franciaország (rendező, világbajnok), Dánia, Koreai Köztársaság, Angola, Brazília, Norvégia, MAGYARORSZÁG, Svédország, Hollandia, Spanyolország, Németország, Szlovénia

További tartalmak