Musorujsag
Élő Eredmények

Ilic: Egy labda dönthet a Veszprém–Aalborg BL-negyeddöntőben

Ilic: Egy labda dönthet a Veszprém–Aalborg BL-negyeddöntőben

m4sport.hu
A Telekom Veszprém vezetőedzője és játékosai is úgy vélik, a csapat készen áll az Aalborg elleni BL-negyeddöntős párharcra, amelynek első felvonását csütörtökön rendezik Veszprémben.

A bakonyi csapat csütörtökön 18 órától fogadja a dán klubot a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, a párharc győztese bejut a Final Fourba.

Momir Ilic, a Telekom Veszprém vezetőedzője az M1-nek elmondta, a szezon egyik legfontosabb mérkőzése vár a csapatra, az ilyen párharcokban minden apró részlet kulcsfontosságú lehet. „Nagy küzdelemre számítok két meccsen, azaz 120 percen keresztül, egy labda dönthet arról, hogy ki jut a Final Fourba.”

Az ellenfelet „tipikus skandináv” csapatként jellemezte, amely nagyon keményen védekezik és rohanós játékot játszik. „Fantasztikus egyéni képességekkel rendelkező játékosaik vannak, mint Mikkel Hansen, Hoxer vagy a kapus Niklas Landin. Már a csoportkörben is megmutatták az erejüket, közvetlenül kvalifikálták magukat a negyeddöntőben, ez sok mindent elárult róluk, de a mi oldalunkon is sok a lehetőség és jó a minőség.”

Ililc szerint a Veszprém jó formában van, ezt a BL-nyolcaddöntőben és a bajnokságban is megmutatták a Szeged ellen. „Nagyon egységes a csapat, fantasztikus a csapatszellem, a keretből mindenki készen áll a párharcra, a célunk pedig egyértelműen a Final Fourba jutás.”

Gasper Marguc izgatottan várja az Aalborg elleni párharcot, amely reményei szerint az első lépése lesz a szezon legfontosabb szakaszának. „Bejuthatunk a Final Fourba, a szezon elejétől kezdve ez volt a célunk. Mindenki izgatott, mindenki játszani akar ezen a két meccsen.”

A szlovén jobbszélső úgy véli, hogy az egész szezonban jól működő védekezésük lesz a legfontosabb a dán csapat ellen. „Nagyon jó lövőik vannak, ha meg tudjuk őket állítani jó védekezéssel, az az alapja mindennek. Remélem, hogy az Aalborg csak egy lépés lesz a végső célunk eléréséhez” – mondta Marguc, aki szintén úgy véli, hogy a csapat készen áll a párharcra. „Jó formában vagyunk, az elmúlt meccseken nagyon jó kézilabdát játszottunk, szerintem remekül sikerült a formaidőzítés, az Aalborg ellen pedig még jobban játszhatunk. Ha azt a formát tudjuk mutatni, amit a közelmúltban, akkor le tudjuk őket győzni. Az Aalborg komoly ellenfél, minden tiszteletet megérdemel, de nekünk is bíznunk kell magunkban és abban, hogy meg tudjuk csinálni.”

A februárban érkezett Mike Jensen szintén úgy véli, hogy az Aalborg lövőinek megállítása lehet a siker kulcsa. „Nagyszerű lövőik vannak, jó védekezésre és kapusteljesítményre van szükségünk, és akkor jó esélyünk van a sikerre. Ez egy tipikusan olyan meccs lesz, amit a védekezéssel lehet megnyerni” – vélekedett a Magdeburggal tavaly BL-győztes dán kapus.

Borítókép: Momir Ilic (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

További tartalmak