Musorujsag
Élő Eredmények

Török, svéd, északmacedón: elkészült a részben hazai rendezésű női kézi-Eb csoportmenetrendje

Török, svéd, északmacedón: elkészült a részben hazai rendezésű női kézi-Eb csoportmenetrendje

MTI
A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon.

Az európai szövetség szerdán készítette el a magyar-osztrák-svájci közös rendezésű kontinenstorna részletes programját, ami alapján Golovin Vlagyimir olimpiai résztvevő együttese a debreceni A csoportban sorrendben a törökökkel (november 28.), a svédekkel (november 30.), majd az északmacedónokkal találkozik. Mindhárom mérkőzés 18 órakor kezdődik.

A női kézilabda Európa-bajnokságot az M4 Sporton közvetítjük élőben.

Az A-csoport programja:
november 28., csütörtök:
Magyarország-Törökország 18.00
Svédország – Észak-Macedónia 20.30
november 30., szombat:
Svédország-Magyarország 18.00
Észak-Macedónia – Törökország 20.30
december 2., hétfő:
Észak-Macedónia – Magyarország 18.00
Törökország-Svédország 20.30

A magyarok továbbjutásuk esetén a szintén debreceni B csoport (Montenegró, Románia, Szerbia, Csehország) és a Bázelban, Svájcban sorra kerülő C csoport (Franciaország, Spanyolország, Lengyelország, Portugália) két-két továbbjutójával mérkőzhetnek a debreceni középdöntőben (december 5., 6., 8., 10.).

A döntő hétvégére, azaz az elődöntőkre és a helyosztókra (döntő, bronzmérkőzés, az 5. helyért) december 13-án és 15-én kerül sor Bécsben.

Borítókép: A magyar csapat tagjai ünneplik győzelmüket a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 2. fordulójában játszott Svédország - Magyarország mérkőzés végén a debreceni Főnix Arénában (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak