Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sorsoltak a strandkézi-vb-re: Dániával, Ománnal és Ausztráliával találkoznak a férfiak Kínában

Sorsoltak a strandkézi-vb-re: Dániával, Ománnal és Ausztráliával találkoznak a férfiak Kínában

MTI
A dánokkal is azonos csoportba került az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatott a júniusi, kínai világbajnokság pénteki sorsolásán.

Gulyás István szövetségi kapitány csapata az A csoportban Ausztráliával és Ománnal is találkozik.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség bázeli központjában rendezett sorsoláson elhangzott, hogy a négy négyes csoport első három-három helyezettje jut tovább a középdöntőbe, amelynek két hatos csoportjából az első négy-négy válogatott játszhatja majd a negyeddöntőt.

A férfi és a női világbajnokságra június 18. és 23. között kerül sor a Pingtan-szigeten. A magyar férfi válogatott 2010-ben ezüst-, 2018-ban bronzérmet nyert a vb-n. A dánok a legutóbbi, 2022-es tornán végeztek a második helyen, az Európa-bajnokságot 2019-ben és 2021-ben megnyerték, tavaly harmadikok lettek.

A férfi világbajnokság csoportbeosztása:
A csoport:
Ausztrália, Omán, Dánia, Magyarország

B csoport:
Tunézia, Spanyolország, Kína, Brazília

C csoport:
Puerto Rico, Portugália, Argentína, Horvátország

D csoport:
Egyesült Államok, Uruguay, Katar, Németország

Borítókép: Tarnów, 2023. június 22. John András (j) és a spanyol Dario Mata a férfi strandkézilabda döntõjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkõzésen a krakkói központú Európa Játékokon Tarnówban 2023. június 22-én. A magyar férfi strandkézilabda-válogatott 2-1-re elveszítette a finálét, így ezüstérmet nyert. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak