Musorujsag
Élő Eredmények

Andrea Lekic: Motivált vagyok, élvezem a játékot a Ferencvárosnál

Andrea Lekic: Motivált vagyok, élvezem a játékot a Ferencvárosnál

m4sport.hu
Annak ellenére, hogy vereséget szenvedett Győrben az FTC-Rail Cargo Hungaria csapata, remek helyzetben várja a bajnoki hajrát, és továbbra is esélye van arra, hogy duplázzon az idényben. Az M4 Sport Kézilabda Magazinjának vendége az FTC irányítója, Andrea Lekic volt, aki nagyon sokat köszönhet Elek Gábornak.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria irányítója, Andrea Lekic még nem szerette volna fogadni a gratulációkat a Győri Audi ETO KC elleni elveszített bajnokit követően. Azonban az FTC a kétgólos vereség ellenére is nyerő helyen áll a tabellán a vesztett pontok tekintetében: a kedvezőbb egymás elleni eredmények miatt ugyanis újabb hatalmas lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé.

„Szervezettek voltunk, ragaszkodtunk a tervhez és megpróbáltunk jól reagálni. Felkészültünk az agresszív védekezésükkel szemben, és azt gondolom, inkább pszichológiai volt ez az egész, hogy miután megvertük őket, most ne tudjanak visszajönni a gólok számát tekintve” – vélekedett Andrea Lekic az M4 Sport Kézilabda Magazinjában.

A 36 éves irányító szerint ezek a csúcsrangadók kiszámíthatatlanok, de nem féltek attól, hogy ötnél több góllal kapnak ki Győrben.

„Ez volt az a pillanat a szezonban, amikor egyre jobb formába jöttek meccsről meccsre. Nem azt mondom, kiválóan játszottak, de mégiscsak jók voltak. Nem volt könnyű pszichológiailag, hogy ezt a helyzetet hozni tudjuk, és nagyon büszke vagyok arra, hogy ezt sikerült teljesítenünk” – mondta Lekic, aki szerint érződött ugyan Dragana Cvijic hiánya a mérkőzésen, de a csapat másik két beállójával is remek, összeszokott kapcsolata van, így nélküle is jól teljesítettek.

„Tényleg nagyon motivált vagyok, élvezem a játékot a Ferencvárosnál. Mindent beleadtam, ami emberileg lehetséges volt a pályán, számomra a motiváció nem is volt kérdéses, hiszen ez a szezon része volt. Győrben is jól kellett teljesítenünk, hogy megnyerhessük a két trófeát az idényben. Egy újfajta önbizalmat tudtam kiépíteni ebben az évben. Most jónak érzem magam, és ezért is van, hogy ilyen szinten tudok teljesíteni” – fogalmazott az irányító.

Az M4 Sport stúdiójának szakértői székében ott ült Elek Gábor is, aki az FTC korábbi vezetőedzőjeként szorgalmazta Lekic szerződtetését. Elek gratulált a szerb irányító teljesítményéhez, és korábbi csapatának is: szerinte már ugyanis megnyerték a bajnokságot. Lekic viszonozta korábbi edzője szavait és gratulált jelenlegi csapata élvonalbeli feljutásához.

„Kemény helyzetben voltam Ljubljanában, nehezen jöttem vissza a sérülésemből, mielőtt a Ferencvároshoz szerződtem. Elek Gábor volt az, aki hitt bennem és ezért hozott a csapathoz. Ami engem illet, az én részem teljesítettem, de mindig hálás leszek azért, hogy engem választott. A karrierem szempontjából pedig az FTC volt a helyes választás” – mondta Lekic.

Az FTC játékosai ugyan vereséget szenvedtek Győrben, ennek ellenére ünnepelhettek a lefújást követően, ahogy a hazaiak is körtáncot jártak. Lekicék azonban annak örülhettek, hogy megtartották gólelőnyüket.

„Picit furcsa volt, de mindenki tudja, miért ünnepeltünk a vesztes meccs után. A szezon végéig fókuszban szeretnénk maradni és hinni, hiszen tudjuk, már nagyon közel vagyunk, hogy újra történelmet írjunk a Fradival” – fogalmazott Lekic.

A Ferencváros női kézicsapata 1997 után duplázhat újra, ha a Magyar Kupa után sikerül bezsebelnie a bajnoki címet is.

Borítókép: Lekic Andrea, az FTC játékosának gólöröme a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőbe jutásért játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Brest Bretagne első mérkőzésen az Érd Arénában 2024. március 16-án. FTC-Rail Cargo Hungaria - Brest Bretagne 28-30. MTI/Purger Tamás

További tartalmak