Musorujsag
Élő Eredmények

Chema Rodríguez: Ha nem tudjuk normálisan megbeszélni, ki marad le az olimpiáról, nem járunk jó úton

Chema Rodríguez: Ha nem tudjuk normálisan megbeszélni, ki marad le az olimpiáról, nem járunk jó úton

m4sport.hu
Mindenki a negyeddöntő fontosságáról beszél, de már a csoportból való továbbjutás is komoly feladat lesz a párizsi olimpián – véli a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Chema Rodrígez, akivel az M4 Sport Úti cél: Párizs 2024 című műsorában beszélgettünk az ötkarikás tornáról.

Az előző részben a spanyol szakember felelevenítette a tatabányai olimpiai selejtezőt, és arról beszélt, mekkora dolognak tartja, hogy ötkarikás játékokon szerepelhet, ami játékosként nem adatott meg neki, hiszen 2008-ban egy sérülés miatt maradt, 2012-ben Valero Rivera – az akkori spanyol szövetségi-kapitány – döntése miatt nem utazhatott.

Chema ezúttal is érintette a portugálok legyőzését követő öröm pillanatait, az öltözői ünneplés és az azt követő buli kapcsán nevetve meg is jegyzi: „Jó, hogy csak erről van videó!”.

„Ekkor igazán boldognak láthattak a fiúkkal, de leginkább a fiúkért. És a fiúkon is lehetett látni, mennyire érzelmes, mennyire fontos volt nekünk ez a meccs, és hogy ezzel az eredménnyel mehetünk az olimpiára!” – fogalmazott.

A magyar válogatott – sorrendben – Egyiptommal, Argentínával, Norvégiával, Dániával és Franciaországgal találkozik Párizsban. Chema szerint előbbi három ellen dől el a továbbjutás (az első négy csapat lép a negyeddöntőbe), ezért optimálisnak tartja, hogy velük kezdenek a tornán, amelyet egyébként az eddigi legkeményebbnek tart.

„Úgy gondolom, hogy ez a valaha volt egyik legerősebb olimpiai kézilabdatorna. Mindenki a negyeddöntőről beszélt, hogy az a legfontosabb mérkőzés. De azt hiszem, hogy most először mindenkinek meg kell küzdenie azért, hogy elérje egyáltalán a negyeddöntőt.”

A magyar csapat ünnepel, miután megnyerte a férfi kézilabda olimpiai selejtezõtorna Magyarország – Portugália mérkõzését a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 17-én (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A csoportmeccsek hektikus kezdési időpontjai (Norvégiával például reggel 9-től, az argentinok ellen 21 órakor játszunk) nem aggasztják, jobban főhet a feje, hogy az olimpiai résztvételt kiharcoló 20 játékos közül ki lesz az a 14, aki ott lesz a francia fővárosban.

„Nehéz lesz ezt elmondani nekik, és nehéz lesz a játékosoknak elfogadniuk. Ám ennek egy normális szituációnak kell lennie. Azt is gondolom, hogy ha ezt nem tudjuk normálisan megbeszélni, akkor nem járunk jó úton. Mind a húsz játékos, aki rajta van ezen a listán, megérdemelné, hogy ott legyen.”


Úti cél: Párizs 2024, kéthetente vasárnap az M4 Sporton
Visszanézhető az m4sport.hu-n


Az M4 Sport több magyar sportoló párizsi olimpiára vezető, – áldozattal, lemondással, sikerrel és kudarccal kikövezett – útját kíséri figyelemmel. Vannak köztük, akik már rendelkeznek kvótával, és akadnak olyanok is, akik még küzdenek érte.

A kéthetente, vasárnap esténként jelentkező adások minden epizódjában három-három sportolóval/edzővel beszélgetünk, az interjúkat bármikor visszanézhetik az m4sport.hu-n vagy az M4 Sport applikációban, a teljes adásokat pedig visszanézhetik a Médiaklikken.

Sportolók:
Balogh Mátyás > > >
Debreczeni-Klivinyi Kinga
 (kézilabda) 1. rész > > >2. rész > > >
Férfi kardcsapat > > >
Molnár Attila (atlétika) > > >
Németh Nándor (úszás): 1. rész > > >, 2. rész > > >
Pekler Zalán 
(sportlövészet) > > >
Pigniczki Fanni
(ritmikus gimnasztika) > > >
Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid (úszás) 1.rész > > >, 2. rész > > >
Chema Rodríguez
(férfi kézilabda-válogatott) 1. rész > > >2. rész > > >
Siklósi Gergely (vívás) > > >
Vogel Soma (vízilabda) 1. rész > > >, 2. rész > > >
Varga Ádám (kajak-kenu) > > >

Teljes adások
Úti cél: Párizs 2024., 1. rész
Úti cél: Párizs 2024., 2. rész
Úti cél: Párizs 2024., 3. rész
Úti cél: Párizs 2024., 4. rész
Úti cél: Párizs 2024., 5. rész
Úti cél: Párizs 2024., 6. rész

Következő adások (M4 Sport)
június: 09., 23.
július: 07., 21.

Borítókép: Tatabánya, 2024. március 17. José María Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (k) a férfi kézilabda olimpiai selejtezõtorna Magyarország - Portugália mérkõzésén a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 17-én. MTI/Purger Tamás

További tartalmak