Musorujsag
Élő Eredmények

„Mindig lehet jobb, lehet eggyel többet” – Palasics kivédte a lövések felét, mégis hiányérzete van

„Mindig lehet jobb, lehet eggyel többet” – Palasics kivédte a lövések felét, mégis hiányérzete van

m4sport.hu
Palasics Kristóf elképesztő teljesítményt nyújtott a magyar férfi kézilabda-válogatott kapujában a Litvánia elleni világbajnoki selejtező visszavágóján, de továbbra is szeretne fejlődni, jobban teljesíteni és ennek érdekében mindig csak az előtte álló, soron következő feladatra koncentrál.

„A magyar csapatnak meg kellett nyernie ezt a két mérkőzést” – vélekedett Palasics Kristóf az M4 Sport Kézilabda Magazinjában, a férfi kéziválogatott vb-kvalifikációját követően. „A második mérkőzésen 60 percig tudtuk tartani, amit az edző kért tőlünk. Támadásban és védekezésben is betartottuk az utasításokat és a Veszprém Aréna szurkolóinak segítségével egy jó mérkőzést tudtunk játszani.”

Palasics elmondta, biztos benne, hogy voltak hibáik és saját teljesítényében is talált olyan momentumokat, melyeket szeretne a későbbiekben kijavítani. „Így tudunk tovább fejlődni együtt, és lépésről lépésre haladni” – tette hozzá.

A spanyol élvonalban szereplő CB Ciudad de Logrono magyar válogatott kapusa szenzációs teljesítményt nyújtott a vb-selejtező vasárnapi visszavágóján: a kapujára érkező 44 próbálkozásból 22-őt hárított 50 százalékos hatékonysággal.

„Meccs közben több olyan szituáció is volt, amikor beleértem, ott voltam, de nem sikerült a védés. Ilyenkor utólag ezeket mindig bánja az ember, ha a labdákon ennyire rajta vagyok, szeretném kivédeni őket. Mindig lehet jobb, lehet eggyel többet” – magyarázta Palasics, miért van hiányérzete a litvánok elleni találkozót követően.

Chema Rodríguez szövetségi kapitány az összetartás hetének kezdetén elmondta a csapatnak, az a legfontosabb jelenleg, hogy kijussanak a világbajnokságra. A játékosok pedig teljes fókusszal vágtak neki a munkának és kettős győzelemmel jutottak ki a január 14. és február 2. között sorra kerülő tornára, melynek házigazdája Horvátország, Dánia és Norvégia lesz. A csoportkör sorsolására május 29-én kerül sor. Ez lesz a 29. férfi világbajnokság, és a 23., amelyen a magyar együttes részt vesz.

Palasics Kristóf pályafutása az elmúlt egy évben fantasztikusan alakult. Bemutatkozott a felnőtt kéziválogatottban, a juniorokkal korosztályos vb-döntőt játszott és meghatározó szerepe van spanyol klubcsapatában is.

„Leginkább úgy lehet kezelni, hogy mindig a következő feladatra koncentrálok. Volt már rá példa az életemben, amely megmutatta, egy nap alatt minden megváltozhat. Az első ilyennél még az első éveimet töltöttem Veszprémben, amikor a BL-elődöntőben a Kielcével játszott a csapat, de Sterbik Árpád az egyik indulásnál megsérült. A félidőben hívtak, hogy holnapra akkor ki kellene utaznom Kölnbe, a Bajnokok Ligája döntőjére” – emlékezett vissza a 22 éves kapus.

Borítókép: Palasics Kristóf a Magyarország - Litvánia férfi kézilabda világbajnoki selejtező visszavágó mérkőzésen a Veszprém Arénában 2024. május 12-én. MTI/Bodnár Boglárka

További tartalmak