Musorujsag
Élő Eredmények

Elek Gábor: Nagyon közel vagyunk a céljainkhoz

Elek Gábor: Nagyon közel vagyunk a céljainkhoz

m4sport.hu
Két fordulóval a női kézilabda másodosztályának vége előtt ismét lépéselőnybe került az Esztergomi Vitézek csapata a második pozícióért folytatott versenyfutásban az Érddel szemben. Abban az esetben, ha Elek Gáborék megnyerik hátralevő két mérkőzésüket, feljutnak az élvonalba, és a következő szezonban biztosan az NB I-ben szerepelnek.

 

Az Esztergomi Vitézek csapata NBI/B-s újoncként hatalmas siker kapujában áll: két fordulóra van attól, hogy feljusson az NB I-be.

Karvalics Tamás vezetőedző munkáját nagyban segíti a sportigazgató, Elek Gábor, aki hatalmas rutinjával egy remek stábot és játékoskeretet alakított ki Esztergomban.

„Nehéz magunkról szakmailag beszélni, mert ez egy nagyon nem várt dolog volt. Viszont azzal, hogy Esztergomban összeállt a környezet: a vezetőség, a tulajdonosi kör, a közösség, a város. Mögénk állt az egész önkormányzat és a városban elég nagy kézilabdaláz lett” – ecsetelte Elek az M4 Sport Kézilabda Magazinjában.

A sportigazgató szerint elképesztően nagy segítséget jelentett a menetelésben, hogy minden összeállt körülöttük. Az idény kezdete előtt elsődleges célként a bennmaradást tűzték ki, hiszen adminisztratívan sorolták feljebb a csapatot.

„Szenvedve indultunk, borzasztó későn tudtuk elkezdeni a felkészülést, de aztán szépen belerázódtunk. Majd jött egy olyan egymásra találás, hogy az egész csapat összeállt. Sajnos teljes kerettel csupán hetente két edzést tudunk végezni, ennek pedig mostanra érezzük a hatását. Például itt ez az Érd elleni mérkőzés, ahol azt gondolom, fogták felülről a kezünket az égiek, hogy csak hárommal kaptunk ki, mert kinézetre több volt. De kiküzdöttük magunknak, és a küzdőképességünk volt az, ami a legnagyobbat hozta ebben a sikerben” – fogalmazott a korábbi szövetségi kapitány.

„Nekünk a bronzérem is nagyon nagy siker lesz, de már csalódásként élnénk meg. Úgyhogy nem szeretném elkiabálni” – tette hozzá.

A másodosztály 27. fordulójában Érdre látogatott az Esztergom, ahol bebiztosíthatta volna feljutását, azonban háromgólos vereséget szenvedett, az érdiek pedig utolérték riválisukat a tabellán. A sorsolás azonban Elekéknek kedvezett, hiszen a következő, múlt hétvégi 28. fordulóban a már biztos feljutó Szombathely otthonába látogatott az Érd, nyernie viszont nem sikerült. Az SZKKA 33–29-es győzelmét követően visszaállt a kétpontos különbség a második és harmadik helyezett között.

„Nem féllel. Kettővel” – válaszolta Elek a kérdésre, hogy saját mérkőzésük alatt félszemmel figyelte-e, hogyan alakul az SZKKA-Érd összecsapás. „Viszonylag hamar kialakult ez a nagy különbség. Egy tabletről figyeltük az eredményt, igazából végig láttuk, mi történik. Most azt gondolom, nagyon közel vagyunk a céljainkhoz. Nem tudom százalékosan kifejezni, közel vagyunk.”

Az Esztergom ugyanakkor az egymás elleni összevetésben is jobban áll az Érdnél. Ha Karvalics csapata csak az egyik hátralevő meccsét tudja megnyerni, akkor is feljut az élvonalba, hiszen az Esztergom hazai pályán négygólos sikert aratott az érdiekkel szemben.

A következő fordulóban Orosházára látogat az Esztergom, Elek elmondása szerint már ott le szeretnék zárni a feljutás kérdését.

A női NBI/B-s bajnokság 2023/2024-es kiírásában toronymagasan kiemelkedik a Szombathely. A már biztos feljutó vas vármegyeiek eddig veretlenek, mind a 28 meccsüket megnyerték.

„A Szombathely jelenleg klasszissal jobb, mint az Esztergom” – vélekedett Elek. „Én azt gondolom, hogy az Érd is jobb, de talán egy kicsit egyenletesebbek tudunk lenni náluk. Ennyivel vagyunk most előttük. Szerintem a szombathelyiek nem estek volna ki az NB I-ből, sőt, még a kiesés ellen sem küzdött volna.”

„Egyrészt egy nagyon komoly munka folyik Szombathelyen, másrészt az ottani fiatal játékosok, Pődör Rebeka, Pődör Blanka és Szmolek Apollónia, megerősítve Kazai Anitával, nagyon jó elegyet alkotnak. Borzasztó profi módon álltak neki ennek az egésznek, nagyon komoly és összeérett csapat ezen a szinten, de szerintem jövőre sem lesz kiesési gondjuk” – tette hozzá Elek.

Borítókép: Esztergomi Vitézek RAFC (Fotó: Esztergomi Kézilabda Sport Kft.)

További tartalmak