Musorujsag
Élő Eredmények

Egy leérkezés után beszakadt a kisvárdai csarnok parkettája, az iskolában folytatták a kézimeccset - videó

Egy leérkezés után beszakadt a kisvárdai csarnok parkettája, az iskolában folytatták a kézimeccset - videó

m4sport.hu
A Kisvárda Master Good-Vasas SC női élvonalbeli kézibajnokin kimondottan szürreális dolog történt: beszakadt a parketta. A rendezők nem tudták orvosolni a problémát, ezért a közeli gimnáziumban folytatták a mérkőzést.

Minden az előírtak szerint és a legnagyobb rendben ment a Kisvárda-Vasas női NB I-es mérkőzésen, egészen 6-5-ös állásig. A 20. percben azonban ritkán látott dolog történt.

A hazaiak szlovén átlövője, Erin Novak lövéssel próbálkozott, de a kísérlet közben megtámasztották a levegőben, ezért nem tudta rendesen kivitelezni a mozdulatot, és a térdével fogott talajt. A Vasas kapusa, Zsigmond Panna hárította a lövést, a játékvezetők nem ítéltek szabálytalanságot, így a vendégek egyből támadásba lendültek.

A térdével tompító Novak észlelte, hogy beszakadt alatta a sportcsarnok parkettája, így egyből jelezte a játékvezetőknek, állítsák meg a mérkőzést. „Amikor feltápászkodtam, akkor vettem észre, hogy kitört egy darab a parkettából, rögtön szóltam a játékvezetőnek, aki azonnal félbeszakította a játékot” emlékezett vissza a jelenetre Erin Novak.

A parkettát nem tudták megjavítani a rendezők, ezért a sétatávolságra lévő Szent László Gimnázium tornatermében folytatták az összecsapást.

Elrepedt egy parkettadarab, és azt nem tudták megjavítani a helyiek. Egyértelmű, hogy nem tudták, hát honnan gondoltak volna ilyenre? Úgyhogy az a jó, hogy van egy közeli másik csarnok” – nyilatkozott az M1 stábjának a Vasas vezetőedzője, Konkoly Csaba a mérkőzés kényszerszünetében, miközben csapatával átsétáltak a másik létesítménybe. „Ez egy olyan eset, ami 100-200 évente sem szokott előfordulni. Most így jártunk.”

A Kisvárda korábban már játszott NB I-es találkozókat a gimnáziumi csarnokban, 2022 tavaszán ötször is.

„Percek alatt kiderült, hogy a pálya nem javítható meg gyorsan, mert nemcsak a parketta tört el, hanem a párnafa is alatta, ezért alkalmatlan a folytatásra. Ilyenkor az a protokoll, hogy halasztják a mérkőzést és új időpontban játsszák le” – ecsetelte Csendes-Major Flóra, a csapat technikai vezetője.

Amikor világossá vált, hogy a pálya alkalmatlan lesz a folytatásra, a mérkőzésre küldött versenybírók a Magyar Kézilabda Szövetség versenyigazgatójától kértek engedélyt, hogy másik helyszínen, a Szent László Gimnáziumban fejezhessék be a mérkőzést. A két csapat mindenképp szerette volna befejezni a meccset, az MKSZ pedig partner volt.

Az egyetlen akadályt az jelentette, hogy a gimnáziumi pálya nem rendelkezik NB I-es, csak NB II-es engedéllyel, mivel előbbi 2023 nyarán lejárt. A klub nem hitelesítette újra élvonalbeli mérkőzésekre, de a szövetség egy vis major engedéllyel jóváhagyta a folytatást.

„Nem volt még ilyenben részem, hogy egy másik csarnokban kellett folytatnunk egy meccset. Örülök, hogy nem zavart meg minket” – mondta a Kisvárda magyar válogatott átlövője, Juhász Gréta.

„Talán utoljára gyerekbajnokságokon volt ilyen, hogy egyik csarnokból a másikba jöttünk. Alkalmazkodni kell, és szerintem nem tört meg minket annyira ez a szituáció. Ugyanúgy tudtunk visszaállni a második félidőre is, úgyhogy nem tudom, mi okozta ezt a rövidzárlatot” – fogalmazott a Vasas átlövője, Szilovics Fanni.

A találkozó egy rövidebb bemelegítés után folytatódott, a Kisvárda pedig 25–21-re tudott győzni. A klub megemlíti honlapján, hogy a parketta javítási munkálatai elkezdődtek, de amennyiben nem sikerül orvosolni a problémát, szombaton ismét a gimnáziumi sportcsarnokban fogadják a Dunaújvárost.

További tartalmak