Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A Szeged hiába futott, a Veszprémet nem érte be: címvédés a Magyar Kupában

A Szeged hiába futott, a Veszprémet nem érte be: címvédés a Magyar Kupában

M4 Sport/MTI
Bár a OTP Bank-Pick Szeged végig igyekezett tartani a lépést, a címet védő Telekom Veszprém végig előnyben játszva 33-30-ra megnyerte a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjét.

Férfi kézilabda Magyar Kupa (Tatabánya), döntő:
Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged 33-30 (16-15)

gólszerzők: Jahja 6, Remili 5, Fabregas, Koszorotov, Vajlupov 4-4, Pechmalbec, Elísson 3-3, Casado 2, Descat, Mahé 1-1, illetve Sostaric 8, Martins 7, Garciandía 6, Bombac 3, Gaber 2, Mackovsek, Frimmel, Bánhidi, Stepancic 1-1
lövések/gólok: 46/33, illetve 41/30
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 8/8
kiállítások: 6, illetve 6 perc

A bakonyiak keretéből Gasper Marguc, a csongrádiaktól Emil Kheri Imsgard és Gleb Kalaras maradt ki.

A két együttes márciusban és áprilisban összesen háromszor találkozott egymással, de a Szeged egyetlen alkalommal sem vezetett, és ezt a rossz sorozatát most sem tudta megtörni.

Ezúttal hatékony védekezéssel kezdtek Bánhidi Bencéék, eleinte nem engedtek lerohanásokat ellenfelüknek, akik ezt látva a kapott gólok után a gyors középkezdéseket erőltették, és Nedim Remili vezérletével 7-4-re elléptek. Többet hibáztak a szegediek, ráadásul romlott a védekezésük hatékonysága, és a 21. percben először voltak négygólos hátrányban. Miguel Martins becserélése jót tett a csongrádiaknak, akik a portugál irányító akciógóljaival, valamint Mario Sostaric büntetőivel felzárkóztak 15-14-re, és a szünetben is csak egy találat volt a hátrányuk.

A 27. és a 34. perc között ötször ítéltek kiállítást a játékvezetők, pedig egyáltalán nem volt sportszerűtlen a meccs, sőt a megszokottnál keményebb sem. A szegediek továbbra is két irányítóval játszottak, mínusz háromnál pedig kapuscsere mellett döntöttek, Mikler Roland helyére átmenetileg Nagy Martin érkezett. A veszprémiek közül kisvártatva kivált Nedim Remili, mert piros lapot kapott, miután megütötte Dean Bombac arcát. A játék képe és a mérkőzés menete mindezek ellenére nem változott: szoros volt az állás, de a Szeged nem tudott egyenlíteni.

Mínusz négynél időt kért Kárpáti Krisztián vezetőedző, majd létszámfölényes támadásokkal próbálkozott, de nem járt sikerrel. Amikor csapata újra visszakapaszkodott kétgólos hátrányra, már csak három perc volt hátra, a címvédő pedig taktikusan őrizte előnyét.

A veszprémi Rodrigo Corrales öt, a szegedi Mikler Roland kilenc védéssel zárt.

A két együttes 196. egymás elleni tétmérkőzésén 54 szegedi siker és hét döntetlen mellett a 135. veszprémi győzelem született. Legközelebb jövő pénteken a bajnoki döntő első mérkőzésén találkoznak egymással.

a 3. helyért:
NEKA-Dabas KC 32-27 (15-13)

Borítókép: A férfi kézilabda Magyar Kupa döntõjében játszott Telekom Veszprém - OTP Bank-Pick Szeged mérkőzés (MTI/Bodnár Boglárka)

További tartalmak