Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A Veszprém edzője szerint összetartanak csapatként és egyirányba húznak

A Veszprém edzője szerint összetartanak csapatként és egyirányba húznak

m4sport.hu
Hiába a veszprémiek hibátlan mérlege a nagy riválissal szemben, edzőjük szerint egy meccsen akármi megtörténhet, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy mindenki ugyanazt akarja.

Amint az várható volt, Szeged-Veszprém döntőt rendeznek a férfi kézilabda Magyar Kupában. A csongrádiak a NEKA, míg a címvédő a Dabas legyőzésével jutott a fináléba a Tatabányán zajló négyes döntő szombati játéknapján.

Az Magyar Kupa helyosztóit az M4 Sport csatornáin élőben közvetítjük.

vasárnapi program:
a 3. helyért: Dabas KC-NEKA 15.15 (M4 Sport+)
döntő: Veszprém-Szeged 18.00 (M4 Sport)

A bakonyiak eddig 39 alkalommal játszottak döntőt a hazai kupasorozatban és harmincszor nyerték meg. A hétszeres győztes csongrádiaknak a vasárnapi lesz a 23. fináléjuk. Egymással 23. alkalommal találkoznak a kupadöntőben, a Veszprém eddig 17-szer, a Szeged ötször győzött.

Az idei szezonban valamennyi összecsapásukat a veszprémiek nyerték meg, de a győztes elődöntő után Momir Ilic, a bakonyiak mestere úgy fogalmazott, elégedett az eredménnyel, hiszen egy olyan csapatot vertek meg, amelyet soha nem könnyű legyőzni. A döntővel kapcsolatban elmondta, egyetlen meccsről van szó, hatvan perc, és annak ellenére hogy sokszor győztek már az ősi rivális ellen, nem számít könnyű összecsapásra.

Minél többször vertük meg őket, annál jobban akarnak legyőzni minket. Ez a legnagyobb rangadó itthon, olyan, mint a Bundesligában a Kiel-Flensburg meccs. Reméljük tele lesz a csarnok és remek hangulat lesz” – mondta a fináléval kapcsolatban Ilic.

Nem volt semmi furcsa szituáció, jó helyzetbe vagyunk, csapatként összetartunk. Ha figyelik az arcokat, a testbeszédet, láthatják abszolút egy irányba húzunk” – mondta azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt hetekben szárnyra keltek olyan hírek, miszerint nincs minden rendben a veszprémi öltözőben.

A Veszprém a Bajnokok Ligájától a negyeddöntőben búcsúzott, így az évek óta kergetett álom, a hőn áhított triplázás – BL, kupa és bajnoki győzelem – ezúttal is elmarad. A kiesés után Nagy László sportigazgató csalódottságának adott hangot, de Csík Zoltán vezérigazgató úgy fogalmazott, nincs edzőkérdés Veszprémben.

Ugyanakkor az együttes szurkolói nemtetszésüknek adtak hangot, hogy a vezetők hosszútávon számolnak a Momir Ilic-Gulyás Péter edzőpárossal, a miközben a szimpatizánsok demonstrációt és aláírásgyűjtést szerveztek „a Telekom Veszprém KC számára a megfelelő szakmai stáb összeállítása” érdekében.

 

 

Borítókép: Szeged, 2023. április 15. Momir Ilic, a Veszprém vezetőedzője a férfi kézilabda NB I OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém mérkőzésén a szegedi Pick Arénában 2023. április 15-én. A címvédő Szeged 30-28-ra győzött. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak