Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Az ügyvezető elárulta: nem indul a Bajnokok Ligájában a Mosonmagyaróvár

Az ügyvezető elárulta: nem indul a Bajnokok Ligájában a Mosonmagyaróvár

m4sport.hu
A magyar női kézilabda-bajnokságot harmadik helyen befejező Mosonmagyaróvári KC ügyvezetője, Szász-Fejér István az M1-nek árulta el, nem indul a csapat a Bajnokok Ligája következő kiírásásban.

Szász-Fejér István hétfőn az M1-nek kiemelte: fantasztikus eredményt ért el az idén tízéves klub a bajnoki bronzéremmel, a Magyar Kupa négyes döntőjével, valamint azzal, hogy az Európa-ligában a legjobb nyolcig jutott.

„Ez a klub életében a legnagyobb siker, mindenki boldog, örül neki a város és a szurkolók is, mindenki maximálisan elégedett” – szögezte le.

Arra a kérdésre, hogy mik az együttes céljai a következő idényre, szerepelne-e a Bajnokok Ligájában, amennyiben lehetőség nyílna rá – az előző kiírásban harmadik DVSC ebben a szezonban megmérette magát a legrangosabb európai kupasorozatban -, azt felelte: „Jelenleg a klub nem tart még ott, hogy a Bajnokok Ligájában induljon, az Európa-ligát viszont mindenképp megpályázzuk. Sokkal nagyobb sportértéknek tekintjük az Európa-liga final fourba való eljutást, illetve jelen pillanatban nekünk anyagilag is óriási megterhelés lenne a BL. De jövőre is a céljaink között szerepel, hogy a harmadik helyet elérjük” – fogalmazta meg a bajnokságra vonatkozó reményeket Szász-Fejér István.

Kitért rá, hogy a fiatalok sokat fejlődtek a klubnál, néhányan távoznak is. Példaként megemlítette a beálló Pásztor Noémit (Neptunes de Nantes) és a kapus Szemerey Zsófit (Metz HB), akik „továbblépnek nemzetközi szinten” a klubnál zajló szakmai munkának köszönhetően. Nagy játékosmozgás ezzel együtt sem lesz, három külföldi és két fiatal magyar játékos érkezik Mosonmagyaróvárra

Borítókép: https://mkcse.hu/

További tartalmak