Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Gulyás Péter szerint nagy dolog Mocsai Lajos nyomdokaiba lépni, azonban „mindenki többet várt a csapattól”

Gulyás Péter szerint nagy dolog Mocsai Lajos nyomdokaiba lépni, azonban „mindenki többet várt a csapattól”

MTI
Gulyás Péter, a Telekom Veszprém másodedzője szerint nagyon nagy dolog Mocsai Lajos nyomdokaiba lépni, ugyanis legutóbb vele lettek százszázalékos teljesítménnyel bajnokok a bakonyiak a férfi kézilabda NB I-ben.

A Veszprém az alapszakaszban mind a 26 meccsét megnyerte, majd szerdán 34-30-ra győzött Szegeden a döntő második mérkőzésén, ezzel 2-0-s összesítéssel zárta az egyik csapat második győzelméig tartó párharcot.

A két együttes idénybeli hét egymás elleni meccsét kivétel nélkül a veszprémiek nyerték, ráadásul a legutóbbi hat alkalommal a csongrádiak egyetlen egyszer sem vezettek.

„Fantasztikus klubról van szó, amelyet legyőztünk hétszer. Ráadásul hétszer játszani egy csapat ellen nagyon nem egyszerű. Hétszer ugyanúgy belemenni és ugyanúgy megmutatni, hogy te vagy a jobb, az nagyon nehéz dolog, és rendkívül boldogok vagyunk, hogy ez sikerült” – nyilatkozta a finálé után Gulyás Péter az MTI-nek.

Hozzátette, a szerdai első félidőben támadásban voltak problémáik, például gyorsan veszítettek labdát, vagy felelőtlen megoldásokat választottak, és ebből tudtak építkezni, gyors gólokat lőni, felzárkózni a szegediek.

„A második felvonásban ezeket a dolgokat nem engedtük meg magunknak, nem szórtuk el a labdákat, koncentráltan építettük folyamatosan az eredményt” – magyarázta Gulyás.

A szakember felidézte, játékosaiknak a meccs elején, sőt már a felkészülés során is hangsúlyozták, hogy ez a meccs sokkal másabb lesz, mint az összes többi, ez látszott a hangulatán és a kontaktokon is.

„A Szegednek nyilván nagyon rosszul esett, hogy hatszor kikapott, de nekünk hetedjére is ugyanúgy meg kellett mutatnunk, hogy jobbak vagyunk. Ez nagyon nehéz dolog a sportban” – vélekedett a játékosként 111-szeres válogatott jobbszélső.

A bakonyiak a bajnokság mellett a Magyar Kupát is megnyerték, de a Bajnokok Ligájában nem jutottak a négy közé. Gulyás szerint egy szezont mindig egészében kell nézni, márpedig voltak nagyon szép győzelmeik, sőt sportágtörténeti dolgokat vittek véghez. Példaként említette, hogy a Veszprém 2011 után – amikor még Mocsai Lajos volt a vezetőedző – zárta ismét százszázalékos teljesítménnyel a hazai idényt.

Mocsai Lajos (balra) és Gulyás Péter a HSV Hamburg–MKB Veszprém KC mérkőzést követően. (MTI Fotó: Kovács Anikó, 2010. december 4.)

„Azt gondolom, Mocsai Lajos után újat csinálni megsüvegelendő dolog, még akkor is, ha a BL miatt rossz a szánk íze, és mindenki többet várt a csapattól. Azt gondolom, egy ilyen edző nyomdokaiba lépni, történelmet írni a klubbal nagyon nagy dolog” – szögezte le.

A veszprémiek zaklatott időszakon vannak túl, hiszen a Bajnokok Ligájából kiestek a negyeddöntőben, ezután a szurkolók előbb tüntetésen, majd petícióban követelték, hogy a vezetőség ne hosszabbítsa meg Momir Ilic vezetőedző és Gulyás Péter szerződését. Gulyás közölte, továbbra sem tudja, mi lesz velük.

„Megtettük, ami tőlünk telik. Minden tudásunkat beleadtuk, 24 órában a csapattal foglalkoztunk” – nyilatkozta.

Mint kifejtette, az első években veszítettek pontokat kisebb csapatok ellen a bajnokságban, utána arra összpontosítottak, hogy ezeket kijavítsák. Hozzáfűzte, játékosaik a mostani szezonban végig olyan nyomás alatt játszottak, hogy gólrekordot döntöttek, 41 találat volt az átlaguk az élvonalban.

A Telekom Veszprém története 28. bajnoki címét ünnepelte szerdán.

Borítókép: MTI/Kovács Anikó

További tartalmak