Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Már nem Momir Ilic a Telekom Veszprém vezetőedzője

Már nem Momir Ilic a Telekom Veszprém vezetőedzője

m4sport.hu
A Telekom Veszprém klubvezetése nem hosszabbította meg Momir Ilic vezetőedző és segítője, Gulyás Péter szerződését.

Momir Ilic vezetőedző és segítője, Gulyás Péter 2021 júniusában kötött 2+1 éves szerződést, a nyáron lejáró kontraktust a Telekom Veszprém vezetősége nem hosszabbítja meg, számolt be róla a veszprémi klub.

Jómagam nem dolgoztam a két korábbi kiváló játékossal sem játékoskarrierjükben, sem az elmúlt három évben edzői munkájuk alatt. Emlékezetemben ez idáig két kiváló játékost ismertem meg, de most kiegészíteném az elmúlt napokban szerzett tapasztalatommal, két fantasztikus embert ismertem meg bennük, sok jó emberi tulajdonsággal. Mindig nehéz egy vezető életében ilyen döntést meghozni, de a jelenlegi helyzetben ezt meg kellett tennünk a klub érdekében. Ahogy azt már korábban megtettem, most is szeretném hangsúlyozni, hogy a jövőben a játékoskeretet és az edzői stábot illetően, igazodva a kézilabda specifikus szabályrendszeréhez, sokkal korábbi időszakban kell kialakítani. Ez mind a klub, mind az érintett személyek közös érdeke. Köszönjük szépen Momonak és Gulyinak a győztes pillanatokat, és mindent, amit a klubunkért tettek! A jövőben további sok sikert kívánunk!” – vélekedett Dr. Bartha Csaba a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója.

Momir Ilic, a Telekom Veszprém vezetőedzője a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján játszott Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged mérkőzésen a Veszprém Arénában 2024. április 4-én. (MTI/Vasvári Tamás)

Ilic és Gulyás három szezon alatt három Magyar Kupát, két bajnoki címet, két SEHA Ligát és egy SHEA Liga barátságos négyestornát nyert a csapattal. A Bajnokok Ligájában 2022-ben bejutottak a négyes döntőbe, ahol a negyedik helyen végeztek.

„Korábbi játékosokként és edzőkként fantasztikus pillanatokat éltünk át a klubnál. Először is szeretnénk megköszönni a klub összes dolgozójának, akik segítettek nekünk. Nagy megtiszteltetés volt egy ilyen neves klubnál, mint a Veszprém, játékosként, majd edzőként dolgozni, és lehetőséget kapni, hogy együtt számos címet és trófeát megnyerjünk. Természetesen nagy köszönet illeti a játékosokat is az elmúlt három évben. Nélkülük nem sikerült volna ezeket a célokat elérni. Végezetül el szeretnénk búcsúzni a szurkolóinktól, és kifejezni hálánkat támogatásukért, amit ezekben az években kaptunk tőlük, hiszen EGYÜTT írtuk tovább a KLUBUNK TÖRTÉNELMÉT” – osztotta meg a két korábbi edző gondolatait a klub honlapja.

Új vezetőedzőjét egyelőre nem jelentette be a Telekom Veszprém.

Borítókép: Momir Ilic (b) és Gulyás Péter, a Telekom Veszprém edzői a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének odavágóján játszott Telekom Veszprém – Aalborg HB mérkőzésen a Veszprém Arénában 2024. április 25-én. MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak