Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Meghívást kapott a férfi kézilabda klubvilágbajnokságra a Veszprém

Meghívást kapott a férfi kézilabda klubvilágbajnokságra a Veszprém

MTI
A Veszprém HC szabadkártyával részt vehet a férfi kézilabda klubvilágbajnokságon.

A nemzetközi szövetség (IHF) szerdán honlapján jelentette be, mely együttesek szerepelnek majd a szeptember 27. és október 3. között Egyiptomban megrendezésre kerülő kilenccsapatos viadalon.

A közlés szerint az elmúlt három kiírásban aranyérmes német SC Magdeburg mellett a Bajnokok Ligája-győztes, ötszörös klubvilágbajnok spanyol Barcelona, valamint a szabadkártyás Veszprém képviseli majd Európát. Afrikából a házigazda al-Ahli és az ugyancsak egyiptomi Zamalek, Ázsiából a szaúdi Halizs, a közép- és dél-amerikai régióból pedig a brazil Taubaté már szintén biztos résztvevője a viadalnak. Az észak-amerikai és karibi régió selejtezőtornáját ezen a héten New Yorkban, míg az óceániai kvalifikációs versenyt jövő héten rendezik Canberrában.

A veszprémiek eddig egyszer, 2015-ben vettek részt a klub-vb-n, akkor ezüstérmet szereztek.

Egyiptom 2007 óta először ad majd otthont az immár 17. klubvilágbajnokságnak, melyen a kilenc csapat három háromcsapatos csoportban küzd majd egymással, az elsők mellett a legjobb második jut majd elődöntőbe.

Borítókép: Nedim Remili, a Telekom Veszprém (j) és Rene Antonsen, az Aalborg játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének odavágóján játszott Telekom Veszprém – Aalborg HB mérkőzésen a Veszprém Arénában 2024. április 25-én. A mérkőzést a Telekom Veszprém nyerte 32-31-re. MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak