Világbajnoki döntőbe jutott a férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó

Megnyerte az elődöntőjét és a vasárnapi fináléba jutott a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó a szófiai világbajnokság szombati napján.


Az Európa-bajnok magyar négyesben Liu Shaolin mellett Burján Csaba, Varnyú Alex és az amerikai születésű Krueger Cole kapott helyet. Az elődöntős futam elején a negyedik helyen "utazott" a magyar csapat, majd néhány kör után átvette a vezetést.

Tíz körön át az élen haladt a világcsúcstartó kvartett, de aztán néhány kör alatt sorrendben az olaszok, a japánok, majd a kínaiak is megelőzték a magyarokat, akik számára így a hajrához közeledve egyre égetőbbé vált, hogy javítsanak a pozíciójukon.

Liu Shaolin meg is indította az előzések sorát az olasz rivális körbekerülésével, majd a japánok egyik emberének hibáját kihasználva már másodikként korcsolyázott a világkupagyőztes magyar négyes, de az éllovas kínaiak kissé meglógtak az egymással viaskodó másik három együttestől.

Az olasz Tomasso Dotti, a kínai Hszü Hung-cse és Liu Shaolin Sábdor a szófiai rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság férfi váltójának elődöntőjében 2019. március 9-én. A magyar váltó a döntőbe jutott. MTI/Illyés Tibor Az olasz Tomasso Dotti, a kínai Hszü Hung-cse és Liu Shaolin Sábdor a szófiai rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság férfi váltójának elődöntőjében (Fotó: MTI/Illyés Tibor)


A hajrát végül az olaszok visszaelőzése miatt harmadikként kezdte a magyar csapat, de a 23 éves ferencvárosi befejező ember az elrontott 500 méteres fináléja után javított, ugyanis hiába fordult harmadikként az utolsó kanyarba, a célvonalon már elsőként haladt át, mert bravúrosan tudott belülre kerülni a kanyar kijáratánál.

A döntőben az oroszok, a dél-koreaiak és a kínaiak lesznek a magyarok ellenfelei.

Vasárnap az 1000 méter küzdelmeit és a staféták fináléit rendezik.