Egy helyet javított a vb-kűrben a magyar jégtáncpáros

A ritmustáncban elért huszadik hely után a kűrben egy helyet javítva a 19. helyen végzett a Janovszkaja Anna, Lukács Ádám jégtáncpáros a szaitamai műkorcsolya-világbajnokságon.

Janovszkaja Anna és Lukács Ádám a ritmustáncban a 20. helyen végzett 27 kettős közül, így szombaton bemutathatta kűrjét, s végül egy további riválist – az ukrán duót – megelőzve, 156,81 ponttal a 19. helyen fejezte be a világbajnokságot. A magyar duó tavaly 27. lett.

A magyar jégtáncpáros egy helyet javítva a 19. helyen végzett Japánban.


Az aranyérmet a ritmustánc után is élen álló francia duó, Gabriela Papadakis és Guillaume Cizeron szerezte meg. Papadakisék címvédőként érkeztek Japánba, és magabiztosan szerezték meg pályafutásuk negyedik vb-aranyát. A négyszeres Európa-bajnok franciák csaknem tizenegy pontos, ezen a szinten felettébb jelentős előnnyel nyertek az orosz Viktorija Szinyicina, Nyikita Kacalapov kettős előtt, míg a bronzérmet amerikai páros, Madison Hubbell és Zachary Donohue érdemelte ki.

A férfiaknál a címvédő Nathan Chen nyert, aki egészen bámulatos kűrt futott, melyben négy négyfordulatos ugrása volt: előbb a Lutzot, majd a flipet mutatta be, végül két toeloopot, melyből az egyik nehezítésként kombinációban volt. A 19 éves Chen már a rövidprogramot követően élen állt, de a szombati szabadkorcsolyázásban is toronymagasan ő kapta a legmagasabb pontszámot a zsűritől, így hatalmas fölénnyel, több mint húszpontos különbséggel diadalmaskodott.

Mögötte a japán közönség kedvence, a kétszeres olimpiai és világbajnok Hanju Juzuru végzett ezüstérmesként, miután elrontott első fellépését követően másodjára javítani tudott, így egy helyet előrelépett. Harmadikként a szintén amerikai Vincent Zhou zárt.

Érdekesség, hogy a rövidprogram után második, ugyancsak amerikai Jason Brown annyira elrontotta a kűrjét, hogy egészen a kilencedik pozícióig esett vissza.

jégtánc, végeredmény:
1. Gabriela Papadakis, Guillaume Cizeron (Franciaország) 222.65 pont
2. Viktorija Szinyicina, Nyikita Kacalapov (Oroszország) 211.76
3. Madison Hubbell, Zachary Donohue (Egyesült Államok) 210.40
...19. Janovszkaja Anna, Lukács Ádám 156.81

férfiak, világbajnok:
Nathan Chen (Egyesült Államok) 323,42 pont
2. Hanju Juzuru (Japán) 300,97
3. Vincent Zhou (Egyesült Államok) 281,16