Musorujsag
Élő Eredmények

Tisztázták a szándékos vágás vádja alól az amerikai műkorcsolyázót

BBC
A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség tisztázta az amerikai Mariah Bellt azon vádak alól, melyek szerint szándékosan okozott sérülést a dél-koreai Lim Eunszut a Japánban zajló műkorcsolya-világbajnokságon.

A BBC beszámolója szerint a 22 éves Bell és a 16 esztendős Lim – akiknek ugyanaz az edzőjük – egyszerre melegített be a szerdai rövidprogramra, amikor az amerikai olyan közel csúszott a koreaihoz, hogy a kinyújtott lábán lévő korcsolya pengéjével belevágott a rivális vádlijába. Lim stábja szerint Bell szándékosan okozott sérülést, az ISU vizsgálata azonban más eredményre jutott.

Mariah Bell és Lim Eunszu a 2019-es műkorcsolya-vb rövidprogramjában (Fotó:  EPA/Franck Robichon) Mariah Bell és Lim Eunszu a 2019-es műkorcsolya-vb rövidprogramjában (Fotó: EPA/Franck Robichon)

„A jelenleg rendelkezésre álló adatok – köztük egy videó – alapján nincs bizonyíték arra, hogy Ms. Bell szándékosan sérülést okozott volna Ms. Limnek” – közölte a sportág nemzetközi szövetsége, amely konzultált az amerikai és a koreai küldöttséggel is, és amely szerint semmilyen további intézkedés nem szükséges.

Mariah Bell és Lim Eunszu a 2019-es műkorcsolya-vb kűrjében Fotó: EPA/Kimimasa Mayama)

Az incidens után Lim az ötödik, Bell a hatodik helyen zárt a rövidprogramban, míg a pénteki kűr után az amerikai a kilencedik, a dél-koreai a tizedik helyen végzett.

A sportágban korábban volt egy még a mostaninál is nagyobb konfliktus, az 1994-es, lillehammeri olimpia előtt az amerikai Tonya Harding párja egy viperával okozott sérülést a rivális Nancy Kerrigannek. Harding ugyan nem vett részt a támadásban, de tudott a tervről.

További tartalmak