Egy évre eltiltották a csapattársait sértegető olimpiai bajnokot

Hazája szövetsége egy évre eltiltotta Li Szung Hun olimpiai bajnok gyorskorcsolyázót, aki a vádak szerint több alkalommal sértegette két csapattársát.

Kangnung, 2018. február 24. A dél-koreai Li Szung Hun (j) a férfi gyorskorcsolyázók tömegrajtos versenyének döntőjében a phjongcshangi téli olimpián a Kangnung Oválarénában 2018. február 24-én. Li Szung Hun aranyérmet nyert. (MTI/EPA/Majama Kimimasza) Li Szung Hun (jobbra, kékben) vélhetően nem a csapattársak legnagyobb kedvence (Fotó: MTI/EPA/Majama Kimimasza)


A dél-koreai szövetség szerdai közlése szerint a 31 éves sportoló az eljárás során mindvégig tagadta a terhére felrótt cselekményeket, ezért vélhetően a hétfői határidőig fellebbez az ítélet ellen.

Li a vádak szerint két meg nem nevezett társát szállodákban és éttermekben sértegette 2011-ben, 2013-ban és 2016-ban a nemzetközi versenyek alkalmával, amire szemtanúk és egyéb bizonyítékok is a szövetség rendelkezésre álltak.

Li a 2010-es, vancouveri olimpián 10 000 méteren, tavaly, a hazai rendezésű játékokon a tömegrajtos versenyben diadalmaskodott, utóbbi számban 2016-ban világbajnok is volt. Pályafutását rövidpályás gyorskorcsolyában kezdte, és abban is világbajnok volt még 2008-ban, a váltóval.