Musorujsag
Élő Eredmények

Biztosan nem indulhat a vb-n a női korcsolyaváltó

Biztosan nem indulhat a vb-n a női korcsolyaváltó

MTI
A 3000 méteres magyar női váltó ugyan a selejtezőt még sikerrel vette pénteken, de a negyeddöntőben kiesett a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának drezdai állomásán, így már biztosan nem indulhat a márciusi világbajnokságon.

A magyar négyesnek legalább döntőbe kellett volna jutnia a németországi városban, hogy megőrizze esélyét a vb-indulásra, amelyhez a vk-sorozat nyolc legjobb váltója között kellett volna zárnia. A korai búcsú azt is jelenti, hogy a jövő hétvégi, dordrechti vk-zárásra, a legjobb férfi versenyzőkhöz hasonlóan, a vb két női egyéni indulója sem utazik el.

Az olimpiai bajnok és vk-címvédő 5000 méteres férfi, valamint a 2000 méteres magyar vegyes staféta viszont elődöntőbe jutott.

Egyéniben Liu Shaolin Sándor 500 és 1000, Jászapáti Petra 500 és 1500 méteren vette sikerrel a selejtezőket, míg Krueger John-Henry és Lockett Deanna mindkét, Sziliczei-Német Rebeka és Bácskai Sára Luca pedig az egyik 1500 méteres versenyen lett elődöntős. Az amerikai színekben olimpiai ezüstérmes Kruegernek ez az első vk-viadala magyarként.

Szombaton 1000 és 1500 méteren, valamint a vegyesváltóknál hirdetnek győztest, míg vasárnap 500 és 1500 méteren, továbbá a férfi és női váltóknál. A vk-sorozat a jövő hétvégi, hatodik állomással, a szezon pedig a márciusi, szöuli vb-vel zárul.

Szombaton 13:15-től kizárólag az m4sport.hu, vasárnap 13:00-tól az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti a világkupa hétvégi döntőit.

További tartalmak