Musorujsag
Élő Eredmények

Burján Csaba enyhébb büntetésre számított az egyéves eltiltásnál

Burján Csaba enyhébb büntetésre számított az egyéves eltiltásnál

MTI
Burján Csaba rövidpályás gyorskorcsolyázó az egyéves eltiltásnál enyhébb büntetésre számított.

„Kicsit meglepett a döntés, valamivel enyhébbre számítottam. Mindenki kicsit a saját igaza felé húz. Ha minden szempontot megvizsgálunk, akkor valahol igazságos, valahol nem. Ezt el kell fogadni, persze, az én részemről mindig bennem lesz, hogy lehetett volna kevesebb” – mondta a férfi váltóval olimpiai bajnok versenyző, aki az eset óta először nyilatkozott a közmédiának.

Burján Kínát sértő mondatot tett közzé a repülőtéri várakozás pillanatait és a tömeget megörökítve Instagram-oldalára december elején, amikor a válogatott Nagojából utazott Sanghajba. Telegdi Attila, a szövetség gyorsasági ágazati sportigazgatója 2019. december 5-én függesztette fel versenyzői engedélyét a fegyelmi eljárás lezárásáig, majd február elején egy évre tiltották el, ami idén december 5-én jár le.

A 25 éves korcsolyázó arról számolt be, hogy az eset utáni egy-két nap volt a legrosszabb, az nagyon megviselte, mert akkor „az emberben saját maga hibáztatása zajlik”. Elmondása szerint eleinte kettős érzések voltak mindenkiben, de ahogy lecsengett a történet, úgy kapcsolatai visszatértek a normális mederbe.

„Nem viseltem volna jól, ha elmegy az eset miatt” – közölte Burján a válogatott kínai vezetőedzőjével, Csang Csing Linával kapcsolatban, aki az eset után lemondott, de végül maradt a posztján.

A koronavírus-járvány okozta helyzettel kapcsolatban úgy fogalmazott, egyrészt könnyebb neki, mert kevesebb versenyt kell kihagynia, mivel törölték a márciusi világbajnokságot és a következő szezon is bizonytalan egyelőre, ugyanakkor emiatt nem tud külföldi edzéslehetőséggel élni, ahogy azt tervezte.

„Összességében nem sokat változtat a helyzetemen, ez is csak egy újabb szituáció” – mondta Burján, aki bevallása szerint kondizik, biciklizik, és fut jelenleg, munkáját pedig erőnléti edző és régi klubedzője segíti.

Burján leszögezte, szeretne ott lenni a 2022-es, pekingi téli olimpián.

További tartalmak