Bánhidi Ákos: Mindenkinek megrázta a büdzséjét ez a helyzet

Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott csapatmenedzsere Farkas Mártonnak adott helyzetjelentést arról, hogy miként vészelték át a koronavírus-járvány kialakult helyzetet sportolóink, milyen állapotban vannak, és milyen terveik vannak az elkövetkező időszakban.

Bánhidi Ákos (m4sport.hu)

Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere az M4 Sportnak adott csütörtöki interjúban rámutatott: a nyári sportágakéhoz képest szerencsés a helyzetük, hiszen egyedül a világbajnokság maradt el a szezon végén, ezáltal a tervezett négyhetes pihenőből hat hét lett. Előre tekintve reményét fejezte ki, hogy amennyiben nem jön második hulláma a járványnak, akkor a következő szezon talán kisebb-nagyobb változásokkal bár, de elindulhat.


Elárulta: bíznak a versenyek - köztük a világkupa-viadalok - számának csökkenésében, miután a világjárvány jelentős hatást gyakorolt a büdzséjükre.


"Ez így talán furcsa, de tényleg lényeges, hogy meg tudjuk őrizni a felkészülésnek minden olyan momentumát, amely a minőségért felel, nem szeretnénk ezekből szabdalni" - fogalmazott.


Elmondta, a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) a nagypályás versenytervezetet már letette az asztalra, arra számos módosítási javaslat érkezett, így Bánhidi szerint az ő programjuk kapcsán is megfelelő döntések meghozatalára készül a szervezet.


Bánhidi kifejtette, április közepén egyénileg, ám a tervezetteknek megfelelően elkezdték az edzéseket. A jeges edzések hétfőn indulnak a 16 fős, juniorokkal kiegészülő olimpiai keretnek, eleinte jégkoronggal, később alapozással. Mint mondta, alapvetően változatlan a névsor, később elképzelhető egy-két új fiatal csatlakozása.


A versenyzők töretlenül, kellő elszántsággal és hittel készülnek az olimpia előtti, így kiemelten fontos idényre, az olimpiai- és Európa-bajnok Burján Csaba pedig eltiltása lejártával decemberben tud csatlakozni, ő rendkívül "komolyan és acélozottan" készül.


Minden évben az olaszországi Courmeyeur a magaslati felkészülés helyszíne, idén augusztusban ott, vagy Bormióban tréningezhetnek. Amennyiben a helyzet nem teszi lehetővé, abban az esetben viszont hazai edzőtáborral számol Bánhidi.


A teljes beszélgetést a videóra kattintva nézheti meg.