×

Liu Shaolin Sándor: A buszsofőr ki sem akart szállni a buszból

A Margitszigeten tartott kerékpáros edzésen szenvedett balesetet a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott több tagja is, miután velük szemben előzésbe kezdett egy busz, leszorítva ezzel a short trackeseket az útról.

A teljes interjút a lejátszóra kattintva meghallgathatja:A baleset során Liu Shaolin Sándor, Jászapáti Petra, Krueger Cole és Oláh Bence is bukott. Az olimpiai aranyérmes Liu Shaolin Sándor az M1-nek nyilatkozott az állapotukról: "Szerencsére nem történt semmi komoly, de abban a pillanatban nagyon megijedtünk és a biztonság kedvéért kihívtunk egy mentőt. A mentősök javasolták, hogy Petra és én menjünk be egy röntgent csináltatni. Szerencsére a csontunk nem sérült, vannak kisebb zúzódásaink, jegelni kell a kezünket."

Az esettel kapcsolatban elmondta, a Margitszigeten tekertek oda-vissza és már az utolsó kör következett volna, amikor szembe jött velük egy busz és leszorította őket az útról: "Bence ment az első helyen, én mentem mögötte, mögöttem jött Petra, utána meg Cole. Már messzebbről észleltük a buszt, de már nem tudtuk feltenni a kezünket, hogy állj, hanem én kiáltottam, hogy figyelj és elkezdtünk lassítani. Egyszer csak azt láttuk, hogy átjön a szemben lévő sávba és elkezdtünk fékezni, de nem tudtunk már megállni. Én csak a Bencét láttam, Petra jött mögöttem és azt hallottam, hogy nagyon hangosan kiabál Petra. Elnéztem balra és azt láttam, fekszik a Petra, nekiment a busznak és azt hittem, beesett alá. A Petra fellökött engem, én a Bencét, a Cole jött mögöttünk és átesett mindenkin. Nagyon gyorsan történt minden, a buszsofőr ki sem akart szállni a buszból, majd odajött és mondta, hogy »mit csináltok, normálisak vagytok?«. Meg se kérdezte, hogy vagyunk, ezt nem is értettük. Egyből felpattantunk és azt néztük, mindenki tud-e járni, mert nagyon para volt a helyzet. Nagyon megijedtünk."

Liu Shaolin Sándor elmondta, szerencsére mindenki megúszta komoly sérülés nélkül, a biciklikben azonban súlyos kár keletkezett és a baleset szinte elkerülhetetlen volt, annyira szűk hely maradt számukra az úton.

"Egészséges vagyok és nagyon keményen készülök a pekingi olimpiára" - zárta szavait.

Kapcsolódó tartalom