×

A magyar válogatottal készül Pekingre az olimpiai bajnok short trackes

Arianna Fontana olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó a 2022-es, pekingi téli játékokig a magyar válogatottal készül.

Az olasz világklasszis pénteken a Facebook-oldalán jelentette be, hogy edzőjével, Anthony Lobellóval együtt, aki egyben a férje is, a magyar csapathoz csatlakozik.„Új kaland kezdődik. Kicsit ideges, egyúttal izgatott is vagyok. Boldog vagyok, de egyúttal szomorú is, mert nem az olasz korcsolyázókkal edzem együtt és így nem segíthetem őket. Mindegyikünknek döntéseket kell hoznunk, amelyek hatással vannak pályafutásunkra. Ez az én döntésem, Budapestre költözöm és ott készülök a következő olimpiára” – írta a 30 éves sportoló.

Fontana arról is beszámolt, hogy elhatározása előtt olyan világsztár sportolók véleményét is kikérte, mint az úszó Federica Pellegrini és az országúti kerékpáros Elia Viviani, akik megerősítették elhatározásában. „Arra emlékeztettek, hogy ahol megvan az akarat, ott megvan az út is. Azt hiszem, mindig tudtam, mit kell csinálnom, de szükségem volt a megerősítésre” – olvasható Fontana írásában, amelyhez két képet is csatolt, melyeken az olasz válogatott szerelésében a magyar csapattal pózol.

Keszler Andrea és az olasz Arianna Fontana a phjongcshangi téli olimpia rövidpályás gyorskorcsolya-versenyének női 500 méteres selejtezőjében a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 10-én. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)Nem Fontana az első kiváló rövidpályás gyorskorcsolyázó, aki úgy döntött, hogy a magyarokkal készül, tavaly a szintén olimpiai bajnok orosz Szemjon Jelisztratov edzett a válogatottal állandó jelleggel.

Fontana a 2018-as, phjongcshangi olimpián a női 500 méteres számot nyerte meg, emellett két ezüst- és öt bronzérme van a 2006-os, torinói játékok óta. Egyetlen világbajnoki címét 2015-ben 1500 méteren érdemelte ki, de további 12 alkalommal állhatott dobogóra. A kontinensviadalokról több mint húsz aranyérme van.