Jászapáti Petra mindhárom számban továbbjutott a short track vb-n

Jászapáti Petra mindhárom, Kónya Zsófia pedig egy távon jutott tovább a pénteki selejtezőből a rövidpályás-gyorskorcsolyázók hollandiai Dordrechtben zajló világbajnokságán.

Jászapáti Petra a rövidpályás gyorskorcsolyázók világbajnokságán
Jászapáti, aki a januári Európa-bajnokságot koronavírus-fertőzése miatt kihagyta, a leghosszabb, 1500 méteres számban futamgyőztesként, míg 500 és 1000 méteren másodikként lépett a következő körbe.

A vb-ken egyéniben először induló Kónyát 1500 méteren szabálytalanság miatt kizárták, így a rangsoroló futamokban sem lesz érdekelt, míg a legrövidebb versenyben futamában harmadikként célba érve, időeredményének köszönhetően lett negyeddöntős. A középső távon utolsóként futott be az olimpiai bajnokokat, a holland Suzanne Schultingot és az olasz Arianna Fontanát is felvonultató ötösében, így esélye sem volt a továbbjutásra.

A férfiak selejtezői 14.20-kor kezdődnek, melyekben Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang lesz érdekelt. Szombaton az 500 és az 1500 méter küzdelmeit, valamint a váltók elődöntőit bonyolítják le, vasárnap pedig az 1000 méter, a 3000 méteres szuperdöntő és a staféták fináléi szerepelnek a programban.