Musorujsag
Élő Eredmények

Ezüstérmes a magyar férfi váltó a rövidpályás gyorskorcsolya vb-n

Ezüstérmes a magyar férfi váltó a rövidpályás gyorskorcsolya vb-n

M4 Sport/ MTI
A magyar férfi váltó ezüstérmes lett a rövidpályás-gyorskorcsolyázók világbajnokságán, a hollandiai Dordrechtben.

 

Az 5000 méteres fináléban a Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor és az amerikai születésű Krueger John-Henry mellett Burján Csaba kapott lehetőséget, aki így először versenyzett a vb-n. A futam eleje nagyon nyugodtan telt, a hollandok vezettek a magyarok előtt, a harmadik pozícióban pedig hol az oroszok, hol az olaszok korcsolyáztak. Utóbbiak aztán húsz körrel a vége előtt elestek, így a magyar érem már biztosnak látszott.

Tíz körrel a vége előtt a januári Európa-bajnoksághoz hasonlóan Burján Csaba esett el, innentől esély sem volt a magyar staféta győzelmére, amelynek már csak a vb-cím hiányzik a gyűjteményéből. A második hely végül annak köszönhetően lett meg a rajt-cél győzelmet arató hollandok mögött, hogy a másodikként célba érő oroszokat szabálytalanság miatt kizárták.

A női staféták 3000 méteres fináléja még a vártnál is simábban alakult, ugyanis előbb az olaszok, majd az oroszok is elestek, így a franciák ölébe hullott az ezüstérem, mert a nagy esélyes hollandok ellen esélyük sem volt. Harmadikként végül az olasz négyes ért célba. Suzanne Schulting mind az öt lehetséges aranyérmet begyűjtötte a hazai rendezésű vb-n.

Eredmények:

férfi 5000 méteres váltó, világbajnok:
Hollandia 6:46.161 perc
2. Magyarország (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Burján Csaba, Varnyú Alex) 6:55.809
3. Olaszország 6:56.554

női 3000 méteres váltó, világbajnok:
Hollandia 4:08.024 perc
2. Franciaország 4:10.267
3. Olaszország 4:17.631
…6. Magyarország (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka, Bácskai Sára Luca, Somodi Maja)

További tartalmak