Musorujsag
Élő Eredmények

Liu Shaoang ötödik 500-on, a férfi váltó döntős a nagojai világkupán

Liu Shaoang ötödik 500-on, a férfi váltó döntős a nagojai világkupán

m4sport.hu
Liu Shaoang 500 méteren elért ötödik helyezése volt a legjobb magyar eredmény szombaton a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának második, nagojai állomásán. A férfi váltó bejutott a vasárnapi döntőbe, a női stafétát kizárták.

A legrövidebb távon mindhárom magyar versenyző, Liu Shaoang mellett testvére, Liu Shaolin Sándor, valamint Krueger John-Henry is a B döntőbe jutott, amelyben Liu Shaoang első, Liu Shaolin Sándor harmadik, Krueger John-Henry pedig negyedik lett, így összesítésben a magyarok az ötödik, a hetedik és a nyolcadik helyen zártak összestésben.

A nőknél ezen a távon Jászapáti Petra szintén B döntőbe jutott, ahol harmadik lett, összesítésben pedig a hetedik helyen végzett.

Férfi 1500 méteren Krueger John-Henry a B döntőt megnyerve nyolcadik lett.

Szombaton rendezték a női és a férfi váltók elődöntőit is. A Jászapáti, Kónya, Sziliczei-Német, Somogyi összeállítású négyes az elődöntőjében szinte végig a negyedik helyen korcsolyázott, a hajrában egy váltásnál előzte meg a japán kvartettet, de Sziliczei-Német összeakadt riválisával, a zsűri pedig őt látta szabálytalannak, így a kizárással még a kisdöntő kiharcolása sem jött össze.

A Krueger John-Henry, Nógrádi Bence, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású váltó második lett elődöntős futamában, így vasárnap a fináléban indulhat.

Az ötkarikás játékokra nyolc-nyolc férfi és női váltó jut ki. Az egyéni számokat illetően 500 és 1000 méteren 32, 1500 méteren pedig 36 fős lesz az ötkarikás mezőny, amely úgy alakul ki, hogy minden versenyző három legjobb eredménye számít a kvalifikációs pontversenybe. Újdonság lesz, hogy az eddig csak vk-viadalokon szereplő, a magyaroknak két vk-aranyérmet hozó vegyesváltó bemutatkozik az olimpia műsorán. Az indulási jog kivívásához nem elég a legjobb 12 között zárni a számban, az is kell, hogy az adott ország mindkét nemnél legalább két egyéni indulási jogot szerezzen.

A harmadik állomásnak Debrecen ad otthont november 18. és 21. között, majd a hollandiai Dordrechtben zárul a vk-sorozat november 25. és 28. között.

Borítókép: Liu Shaoang (Fotó: MTI/EPA-ANP/Vincent Jannink)

További tartalmak