search

logo, social, vissza gomb

logo

text logo

search

darkmode

Élő Eredmények

Bánhidi Ákos: Biztosra veszem, hogy Liu Shaoang ott lesz az olimpián

m4sport.hu
A legújabb döntés szerint a tartalékok is a csapattal utazhatnak és a helyszínen készülhetnek egy esetleges beugrásra.

Hétfőn derült ki, hogy pozitív lett a pekingi olimpiára készülő Liu Shaoang rövidpályás gyorskorcsolyázó koronavírus-tesztje, de a jövő pénteken rajtoló játékokra rendben lehet.

Bánhidi Ákos, a rövidpályás gyorskorcsolyázók csapatmenedzsere az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, Liu Shaolin Sándor sokat gondol az öccsére, de nem izgul, profin viselkedik, biztos benne, hogy ő is ott lesz a pekingi játékokon.

Én is úgy vélem, Ádó ott lesz az olimpián. Tünetmentes, jégen is tud edzeni. Öt negatív tesztre lesz szüksége, hogy utánunk jöjjön. Nem férhet kétség hozzá, hogy jönni fog” – mondta a szakember, aki a többi csapattaggal szerdán kel útra.

A 23 esztendős Shaoangra nagy szüksége is lenne a csapatnak, hiszen a tervek szerint indulna 500, 1000, 1500 méteren, valamint a címvédő 5000 méteres váltóban és vegyes váltóban is.

A szervezők hétfői döntése alapján a tartalékok a csapattal utazhatnak és a helyszínen készülhetnek egy esetleges beugrásra. Annyi megkeresés érkezett azoktól az országoktól melyeknél kiemelten fontos a tartalék szerepe, hogy a rendkívül szigorú létszámkvóták ellenére úgy döntöttek, élhetünk ezzel a lehetőséggel” – mondta Bánhidi.

Elárulta, az eredetileg itthon maradó Tiborcz Dánielt szeretnénk kiutaztatni a csapattal és a kinti tartalék pozíciójában tartani. Ez annyit jelentene, ő nem lakik bent a faluban de az edzéseket látogathatja.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak