Musorujsag
Élő Eredmények
×

Liu Shaolin Sándor: Hiába nyerek minden versenyen, lehet, egyéni olimpiai bajnok sosem leszek

Liu Shaolin Sándor: Hiába nyerek minden versenyen, lehet, egyéni olimpiai bajnok sosem leszek

m4sport.hu | Dezső Márkó
Liu Shaolin Sándor 2018-ban a rövidpályás gyorskorcsolya-váltó tagjaként megszerezte a magyar sporttörténelem első téli olimpiai aranyérmét. A 2022-es pekingi játékokon megnyerte az egyéni 1000 méteres futamot, ám utólag kizárták a versenyből, de a vegyesváltóval begyűjtött egy bronzérmet. Az áprilisi világbajnokságot viszont kihagyja – többek közt erről is beszélt egy interjúban.

„Az edzőim úgy látták, jobb, ha a későbbi céljaink elérése érdekében hosszabb pihenőt adnak nekem. Egyetértettem velük, de nem is szoktam vitázni ilyenkor, ők tudják, mire van szükségünk. Ha azt mondják, ahhoz, hogy újra olimpiai bajnok legyek, az kell, hogy ugorjak bele a kútba, készséggel megteszem” – kezdte Shaolin a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

Az áprilisi világbajnokságot kihagyja, de boldogan tekint vissza az elmúlt idényre.

„Elégedett vagyok a teljesítményemmel. Persze, az eredmények lehettek volna akár jobbak is, de ezt minden verseny, minden szezon végén elmondhatjuk, hiszek mindig van feljebb.”

Elárulta, az ezerméteres finálét – melyről győzelme után kizárták – még mindig nem nézte vissza, azt viszont elfogadta, lehet, sosem lesz egyéni olimpiai bajnok

„Amióta hazajöttünk Pekingből, nem néztem vissza a döntőt, de állandóan ott motoszkál a fejemben, nincs nap, de lehet, hogy óra sem, hogy ne jutna eszembe. Állandóan azt keresem, hol és mit rontottam el, próbálom megtalálni, hol hibáztam – egyelőre nem jártam sikerrel. Tényleg nagyon jó formában voltam, még az is lehet, hogy én voltam a legjobb formában, és tagadhatatlan, hogy nagyon megütött a kizárásom.  Borzalmas, hogy éppen egy olimpián történt meg ez velem, de sokkal jobban foglalkoztat a nagy, a teljes kép, úgyhogy inkább versenyről versenyre haladok, s úgy tűzöm ki a céljaimat. De az is lehet, hogy hiába nyerek minden versenyen, egyéni olimpiai bajnok sohasem leszek…”

 

 

 

Borítókép: EPA/FAZRY ISMAIL

További tartalmak

Kapcsolódó hírek