Musorujsag
Élő Eredmények

Koronavírus miatt kellett cserélni a rövidpályás gyorskorcsolyázók vb-csapatában

Koronavírus miatt kellett cserélni a rövidpályás gyorskorcsolyázók vb-csapatában

mti
A montreali rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságra szombaton indult el a tízfős magyar csapat, melynek összeállításában egy helyen változtatni kellett.

Telegdi Attila, a magyar szövetség gyorsasági szakágának sportigazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Sziliczei-Német Rebeka koronavírus-fertőzése miatt Schönborn Melinda utazott el a kanadai városba. A szakmai stábból pedig a kínai vezetőedző, Csang Csing Lina nem tarthatott a válogatottal.

Schönborn március végén ezüstérmet szerzett az 500 méteres távon a Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). A fiatal tehetség mellett a vegyesváltóval olimpiai bronzérmes Jászapáti Petra és Kónya Zsófia, valamint Somogyi Barbara és Somodi Maja alkotja majd a női csapatot. A férfiaknál az olimpiai bajnok és összetett vb-címvédő Liu Shaoang, illetve Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Talabos Attila és Bontovics Balázs képviseli a magyar színeket.

A sportág világbajnokságát eredetileg márciusban rendezték volna, de az időpontot három héttel elcsúsztatták, így jövő péntektől vasárnapig zajlik majd Montrealban. Az már két hete eldőlt, hogy a magyarok legjobbjai közül Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry nem vesz részt a vb-n, amelyet az M4 Sport közvetít.

Borítókép: Peking, 2022. február 3. Bánhidi Ákos csapatmenedzser, Li Csul Von videóelemző, Liu Shaoang, Tiborcz Dániel, Liu Shaolin Sándor, Nógrádi Bence és Krueger John-Henry, Csun Dzse Szu és Emil Imre edzők (hátul b-j), valamint Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Sziliczei-Németh Rebeka és Csang Csing Lina vezetőedző (elöl b-j) a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a pekingi téli olimpián a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 3-án. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak