Musorujsag
Élő Eredmények

Ingyen elengedi a Liu testvéreket a korcsolyaszövetség

Ingyen elengedi a Liu testvéreket a korcsolyaszövetség

m4sport.hu
A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség eltekint anyagi követelései érvényesítésétől, így ingyen hozzájárul Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor országváltásához.

A szövetség tájékoztatása szerint a döntés a keddi rendkívüli elnökségi ülésen született.

„A MOKSZ Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor, kiváló gyorskorcsolyázóink által előterjesztett országváltási kérelemhez hozzájárul és saját hatáskörében eljárva a 2022/23. évi 15. sz. elnökségi határozatban hivatkozott követelések érvényesítésétől eltekint. A MOKSZ a Liu testvérekkel fennálló jogviszonyát lezártnak tekinti” – áll a közleményben.

„A MOKSZ sajnálattal veszi tudomásul a Liu fivérek országváltási szándékát és fájó szívvel búcsúzik, ugyanakkor köszönetet mond a közösen elért, felejthetetlen sikerekért Magyarország első téli olimpiai bajnokainak, akik kitörölhetetlenül beírták magukat hazánk sporttörténelmébe. További pályafutásukhoz sok sikert kíván Liu Shaoangnak és Liu Shaolin Sándornak” – zárul a szövetség kommünikéje.

Az egyaránt olimpiai, világ- es Európa-bajnok gyorskorcsolyázók augusztusban jelentették be, hogy – követve a magyar válogatottól távozó kínai edzőjüket, Csang Csing Linát – Kínában készülnek az idényre, majd október 30-án országváltási kérelmüket is benyújtották. A magyar szövetség előbb az országváltás feltételéül szabta a Liu fivérek hároméves felkészülésére fordított összeg visszafizetését, a keddi elnökségi döntés ezt írta felül.

A 26 éves Liu Shaolin Sándor a 2018-as, phjongcshangi olimpián a váltóval nyert ötkarikás aranya mellett vb-ken kétszer, Eb-ken pedig hatszor diadalmaskodott. Két évvel fiatalabb öccse, a szintén budapesti születésű Liu Shaoang olimpián két-két arany- és bronzérmet nyert, emellett hatszoros világ- és négyszeres Európa-bajnok.

Borítókép: Liu Shaolin Sándor (jobbra) és Liu Shaoang (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak